Scrisoare către teroristul amator

Dragă Abdul,

sper ca micile mele rînduleţe să te găsească încă în viaţă. Cel puţin în asta pe care se pare că o urăşti la maxim, dacă te-ai decis că ţi-ar sta mult mai bine împrăştiat pe pereţi.

Ştiu că nu mai am cum să te întorc din drumul tău spre cele 99 de tipe ce te-aşteaptă cu burka scoasă şi chiar ar fi urît din partea mea să-ţi stric ploile. Dar dacă tot eşti aşa hotărît să tragi de cuiul declanşator, fă-o şi tu într-un fel în care măcar să merite. Pentru că nah, alegînd la întîmplare locul în care să-ţi faci mendrele, nu vei rezolva nimic. Şi toată munculiţa ta şi a tîmpitului care ţi-a băgat în cap chestii de atîţia ani se va duce frumos pe apa cu care pompierii vor spăla sîngele şi creierii întinşi pe asfalt. Şi crede-mă că nu te mint. Că tu poate ai fost ocupat cu instruirea şi n-ai mai avut timp să vezi rezultatele înaintaşilor. Ăia care se pot mîndri doar c-au umplut lumea de “Je suis”-uri.

De-aia zic că dacă vrei să te pupe virginele alea toate şi să faci o bună primă impresie, fii şi tu măcar 5 minute deştept şi dă-le cu adevărat un semn celor care te plac aşa cum eşti acum. Şi aici gîndul îmi zboară  fix la:

 • cei care acum condamnă ferm (neapărat ferm) şi sforăitor de la microfoane aceste acţiuni, deşi ei sunt exact cei care te-au condamnat pe tine la o viaţă umilă, la cheremul şi bunul lor plac. Că doar la asta se pricep: să condamne.
 • cei care îndeamnă acum la unitate, deşi prin acţiunile şi politicile lor tocmai la dezbinare ne-au adus pe toţi, asmuţindu-ne unii pe ceilalţi şi hlizindu-se apoi din dosul perdelelor de la palate.
 • cei care mărşăluiesc braţ la braţ că să dea chipurile lumii mesaje de solidaritate şi apoi, imediat ce revin la căldurica biroului după plimbarea la pas, uită tot şi se fălesc cu cel mai reuşit şi numeros selfie de grup, iar singurul regret e cel că nodul de la cravată stătea şui.
 • cei care cer întruna sporirea bugetelor de înarmare, chipurile pentru apărare, dar imediat ordonă armatelor să bombardeze umanitar casa mă-tii de peste mări şi ţări, pe care ai lăsat-o plîngînd în prag cu poza ta în mînă, cînd primii floci îţi străpungeau chiloţii cu strigăte de luptă.
 • cei care te-au chemat în Europa amăgindu-te cu contract de balerină pentru ca apoi să-ţi fure paşaportul şi să te oblige la perversiuni, fără voie sau de nevoie.
 • cei care te aburesc zi de zi că-ţi vor binele şi se luptă pentru asta, deşi în realitate vîntură doar cifre şi statistici, pentru a-şi motiva astfel deturnarea de fonduri.
 • cei care se încăpăţînează să creadă că religiile noastre sunt compatibile, deşi istoria a demonstrat cu vîrf (de suliţe) şi îndesat(e-n cur) diferenţele majore dintre maur şi ghiaur.
 • cei pentru care s-au chinuit în zadar nişte oameni să facă “V for Vendetta“.

Ştiu că mai sunt o groază de “cei”, dar n-aş vrea să te reţin prea mult. Ştiu că ai treabă şi feromonii celor 99 ţi-a luat deja minţile. Ideea e că mîine trebuie să iau metroul şi n-aş vrea să mor inutil ca un prost. Aşa cum ai ales tu.

teror

 

foto

4 Comments

 1. racoltapetru6

  Și totuși, unora le vine dragostea de viață în ceasul al 12-lea, își aruncă încărcătura de explozibil și preferă să trăiască. Or fi cei șmecheri, care-i vrăjesc pe alții mai slabi de minte.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Sau poate că rulează o variantă demo.

   Reply
 2. Dede Cati

  Si uite cum visul lui Abdul de a avea 99 de vigine, la mama dracu in praznic se transforma in cosmar pentru noi :))))

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Eu mă gîndesc la moaca lui cînd va vedea ce ţacă a luat…

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.