Liber ca Taxi-ul

Mişto! La nici o săptămînă de la apariţia pe piaţă, trupa Taxi decide să retragă de pe youtube, cică, sanchi, “temporar”, o melodie. Aia cu preferinţele lui Dumnezeu în ce priveşte arhitectura şi materialele de construcţie. Că vezi doamne, i s-au muiat picioarele lu nea Leşe cînd a înţeles şi el, după tăvăleala, smulsul părului şi ruptul de sutane al formaţiei “BOR & prietenii“, adevăratul mesaj al piesei. Şi fiindcă omul are o vîrstă, se teme că Doamne-Doamne s-ar putea să strîmbe din nas cînd o ajunge la el în cutia strîmtă de lemn.

  • Şi ia zii măi Grigore, ce prefer eu? Lemnul? Apăi în lemn să stai toată viaţa de apoi! Să mă simţi mai bine… 

În rest, da, ca naţie suntem ok. Şi toleranţi din cale-afară. Nu ca tîmpiţii ăia de musulmani care se băşică de la orice caricatură cu Dumnezeul lor. Noi acceptăm totul. Mai puţin nuanţele, părerile personale şi metaforele la adresa bisericii. Aia trebuie să rămînă sfîntă. Ca prostia.

smerenie

foto

8 Comments

  1. Dede Cati

    Da cine-i Lese asta ???? Si chiar asa de unde stiu astia de la Taxi ce prefera Dumnezeu. Si cat de tare imi placea melodia :))))))

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Leşe e un rapsod.
      De unde ştiu ei ce preferă? Simplu: fiecare vorbeşte cu Dumnezeu în felul lui şi poate că El mai dă din casă şi le spune chestii.

      Reply
  2. Renata Carageani

    Leșe e un rapsod… Mie mi se pare că nu are toate țiglele pe casă, Mă-ntreb cum arată publicul lui țintă.
    În goana după audiență, antena3, posibil să fie vorba despre reșapata aia care e fiică de comentator sportiv (am un lapsus), îi are invitați pe Taxi duminică. Deșteaptă mișcare: ăia își retrag piesa, ea îi cheamă la interviu.
    …Țopeasca! Na, că mi-am amintit.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Bănuiesc că vor discuta despre altceva. Cum e cu pudibonderia, cum e să fii iubibilă, ce mai face cîinele comunitar… Hai, că au subiecte.

      Reply
      1. Renata Carageani

        🙂
        A fost aseară emisiunea. Taxi n-a venit. A fost Moculescu și un gras bătrân și gâjâit care aberează permanent despre sfințeală, deși umblă îmbrăcat în civil. Practic, n-am înțeles nimic fiindcă gâjâitul a vorbit tot timpul, peste și pe sub toți. Țopeasca a răcnit de câteva ori la producătoarea din cască, dar nimeni dintre cei care fuseseră invitați și n-au venit în platou n-a răspuns nici măcar la telefon. Cu excepția lu madam Nistor, care a gâjâit și ea ceva incoerent fiindcă n-avea nimic de tradus și, oricum, gâjâitul din studio o acoperea cu succes. La un moment dat se auzea ca o transmisie dintr-o ogradă cu multe găini și curci atacate de-o vulpe. A fost o clipă de liniște, când a piuit Moculescu destul de clar, că abia așteaptă să fie gata catedrala. Sau așa ceva.

        Reply
    2. krantz (Post author)

      Mulţumim pe această cale pentru cronica unui eşec aşteptat 😉

      Reply
  3. calinakimu

    Leșe…imparțial ca tot românul, a realizat că se pune rău cu biserica și cum biserica încă mai este la putere…nu este bine să te pui rău cu puterea. Rapsodul Leșe, știe că tradiția la români este …capul plecat și înfrățirea cu…puterea. Te ia …leașinul…nu alta.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      La urma urmei, dacă tot cînţi pe gen Mioriţa, nici nu prea ai cum să fii altfel.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.