Frichi şou

Lume, lume! A venit circul! Gata cu pîinea, că v-aţi îngrăşat destul. Ca să nu mai vorbim de partea cu prostitul. Linişte în spate că a început spectacolul! E drept, ăla grotesc. Întins peste tot în stradă şi gata să-ţi ia minţile la trîntă. Aşa că ascundeți copiii şi feriți ochii femeilor gravide. Urmează imagini, praf în ochi şi vorbe-n vînt, ce vă pot afecta emoţional.

basescuprimarie

Deci într-un fel, bădica Traian dă se se scoale mai an, hotărît să facă treabă. Să se mişte popular, într-o nefericită şi cumplită învîrtire de roată a istoriei. Făcîndu-ne să avem subit un deja-vu teribil. Cu singura diferenţă că în loc de: “Dragă Stolo,” apare acum neaoşul Vasile.

Textul ţintit spre jumătatea cu fălci a cefalului PNL, sună exact ca cel al unuia dintre boxerii aflaţi înaintea meciului la proba cîntarului. Momentul acela de: “Te sparg, te-ndoi!” menit să-i umple de gălbenuş cofrajul cu ouă al celuilalt. Semn clar că nu suntem departe de momentul cînd “lupta politică” de la noi se va purta aşa:

Urmărindu-i zbaterea, ai zice că întocmai omului gospodar, deprins cu lucrul cîmpului de la Nana, îşi pregăteşte terenul. Ară totul în stînga şi-n dreapta, răscolind amintirile durereoase. Alea ce păreau adînc acoperite de straturile groase de nesimţire şi uitare colectivă. Şi  împrăştie peste tot cu bălegar. Doar ştie cum se face asta cel mai bine.

Ce-o fi acum în capul lui, doar el ştie. Deocamdată e clar că se distrează. Pe seama tuturor celor pe care îi are la mînă. Dîndu-i fiori pînă şi lu madam Firea care pesemne că l-a şi rugat pe Dragnea să-i mai numere o dată steagurile cîştigătoare de la primărie.

Acum, Băsescu pare că joacă rolul Nebunului. Ăla de care lumea rîde şi nu prea. Neştiind dacă ce spune e o glumă sau chiar ridiculizează feţele suspuse. Şi n-are niciun scrupul. La urma urmei, e ăla care e în stare să o reevalueze şi pe mă-sa dacă e să-i iasă o combinație.

Iar băţul dat prin gard, menit să umple de turbare buldogul Blaga, nu e decît o reclamă zgomotoasă care să scoată lumea din case. Cineva trebuie să plătească pentru panaramă.

 

4 Comments

 1. cetățenu'turmentat

  Minunat ca îmi aduci aminte,dar de ce dracu’ trăiesc toți ăștia în țara mea(politicieni de kko si votanți pe un kil de ulei)?Sau poate eu trăiesc in țărișoara lor?Tu cum știi că se întâmplă?

  Reply
 2. krantz (Post author)

  E loc pentru toţi sub soare. Nu ştiu exact dacă din fericire sau din păcate.

  Reply
 3. racoltapetru6

  Păi nu e clar cine plătește? Mereu aceiași.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Adevăru-i că ne şi place.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.