Anul ăsta dansăm în familie

Vrînd parcă să demonstreze clar că, în lumea reală în care trăim, nici să te faci de rahat pe gratis nu se mai poate, cei de la concursul european de manele spălate cu Perwol şi votate-n cerc, Eurovision, au trîntit o uşă în nas României. Lăsînd-o cu ochii învineţiţi, mai ceva ca cei ai roacherului nostru visător la o glorie de carton, care tocmai se întorsese de la ultima probă a costumului de scenă şi acum face gît că a rămas pe stoc cu ceva atît de caraghios şi va trebui să-i facă safteaua la zilele Chirafteiului.

Gestul organizatorilor, absolut normal, a săltat puţin în sus cururile celor obişnuiţi să se plimbe ani de zile pe banii altora prin mai toate capitalele europene, pentru un fluturat discret de steguleţe şi mimarea unei emoţii în aşteptarea unor note care să ne consfinţească statutul de figuranţi eterni. Îndrăznind chiar să acuze guvernul că, vezi doamne, s-a zgîrcit la nişte milioane de euro şi, din cauza asta, acum ni se arată colţul cu coji de nucă unde trebuie să ne aşezăm, ca un copil obraznic ce mănîncă pacheţelele altora şi mai şi refuză să aducă bani pentru fondul clasei.

Aşa că anul ăsta stăm frumos acasă şi facem economii. Unde mai pui că nici transmisia concursului la TVR nu va mai fi posibilă. Motiv numa bun pentru ultraşii acestui show de cumetrii zonale, să-şi reactiveze antenele de bulgari şi sîrbi. Asta dacă vor să şi danseze pe o muzică ce te saltă de pe scaun cel mult doar pentru a te duce la baie.

Sunt sigur că cel mai nasol la toată faza asta a ieşit concurentul Anton. Cu un titlu de melodie parcă predestinat, Moment of silence, cred că dacă ar fi putut să aleagă între nenorociri, ar fi preferat mai degrabă să i se toarne-n cur beton. E clar, omul a vrut. Mi-l şi aduc aminte la momentul cînd a fost desemnat cîştigător la concursul naţional cum ţipa, suspect şi oarecum posedat: “Noi nu suntem turmă, noi suntem LUPI, noi suntem DACI!” Du-te mă, de-a dura! Tu nu vezi că suntem SĂRACI?

antoneurovision

 

foto

8 Comments

  1. racoltapetru6

    Ce bine! Poate vedem un film bun în loc de eternele artificii de la Eurovision. De-or fi bani și pentru ăla.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      La TVR? Ai umor Petrule… 😉

      Reply
  2. Renata Carageani

    Am încetat să mă uit la Eurovision pe vremea când îl câștiga ABBA.
    Am pierdut ceva?

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Mvaaai! Păi înseamnă că n-ai habar cum arată o şuşă…

      Reply
  3. Dede Cati

    M-au podidit lacrimile de mila celor de la TVR.Si chiar si de mila noastra, cum sa nu mai vedem noi asa bunatate de spectacol?? Clar e vina lui Arsnie :)))

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Să mă anunţi cînd termini sau nu mai ai lacrimi, ca să continui eu de unde ai rămas. 😉

      Reply
  4. calinakimu

    Suntem HOȚI, sau complici, atâta timp cât consimțim să ne lăsăm sărăciți.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Ce-ar mai fi de adăugat? A, da: Amin!

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.