Moartea unui greier mic

Gestul lui HexiCondrea de a ne arăta (cel puțin la prima mînă a anchetei) pe propria piele, ce înseamnă o soluție eficientă de curățare 100% și că se poate și fără a umbla la rețetă, ne lasă acum pradă unor sute de scenarii, care de care mai din cărți. Fiecare cu propria variantă pe care e dispus să o accepte. Și trebuie doar să ne rugăm că nu vor cădea serverele de la atîtea păreri, deși variantele de bun simț nu par mai mult de două.

Poate că, scîrbit de sistemul de justiție de la noi care ba o dădea de gard, ba trăgea de timp și sătul de atîta incertitudine care îl măcina psihic, la banii lui, omul a preferat varianta scurtă. Mergînd direct la Judecata de apoi. Că vorba aia, ori la bal, ori la spital. Și cum la spital era periculos…

… mai rămîne varianta ailaltă. Cea cu nasul atins de deget. Ce mi se pare ciudat e doar că, după atîta timp de cîntat în strună, ieșirea din scenă a greierului îmbracă o notă de dramatism extrem. Semn că sistemul, aici pe post de toamnă gri, nu pare dispus să asculte un eventual cri-cri-cri ciudos pe furnicuțele care adună și-și țin gura. Și cum țara e plină de greieri avizi de concerte pe bani frumoși, paguba pare fix ca cea în ciuperci.

foto

9 Comments

 1. Renata Carageani

  Mega text!
  Câteodată vreau să fiu tu.

  Dar eu îl cunosc pe ta-su. Și lucrurile nu mai sunt chiar așa de simple.

  Tinu.
  Același modul.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   De ce să vrei si fii eu? Și-n locul tău pe cine lași? Că eu nu prea pot că port 43 la pantofi și mi-e că ai tăi or să mă strîngă cumplit.
   Apropo de cunoștințe, vorbești de ta-su lu Condrea, nu? Și unde ar fi complicăciunea?
   Cît despre Tinu, la momentul respectiv eram prea mic și prea puțin interesat de politică și de astfel de evenimente cu iz dubios.

   Reply
   1. Renata Carageani

    Ca să fii șefu la farmacia marelui spital universitar înseamnă un dosar politic beton și umeri metalizați.Fiul n-a pornit de jod și din civilie, asta vreau să zic.

    Tinu a murit într-un volvo ca un tanc, la 80 pe oră. A derapat nițel și s-a lăsat într-o rână într-un șanț. Nu mai știu detalii dar a ieșit pe geam, deși mașina era întreagă pe urmă parcă s-a răsturnat peste el, parcă nu… Și tot așa, au existat doi martori, care au văzut accidentul live, deși se aflau după curbă, de unde nu vedeau nimic. Numai cusături cu sfoară albă.

    Ieri se zicea că hexicondrea nici nu venea pe drumul ăla. 🙂
    Ce să mai crezi?
    Și ce mai contează.

    Reply
 2. opantazi

  Deci asa se face… Nu de alta, dar am si eu o datorie la fondul de rulment si ma intrebam cum as putea sa ma retrag intr-un paradis fiscal. Cu solutie de “curatare” am incercat, dar nu mi-a iesit…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Mă gîndesc că pentru noi, cei cu datorii la fondul de rulment, ”paradisul fiscal” e fix ziua de salariu. Și cum aia are doar 24 de ore și trece repede, mai mare chinul.
   Legat de soluții, vezi că pe unele tre să le agiți bine înainte de aplicare și trebuie lăsate mai mult să acționeze.

   Reply
   1. opantazi

    😀 In cazul meu, AMR trei zile pana la paradis, deci cred ca o sa aman putin gargara…

    Reply
 3. racoltapetru6

  Se aude că era un om dur cu alții, dar s-ar putea crede că nici cu el n-a fost mai îngăduitor, după gestul extrem.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Daaa! I-o fi dat prin cap brusc că ar fi momentul să înceapă să fie corect. Și cum fiecare schimbare începe cu tine… Problema e că parcă a pus, de data asta, prea multă concentrație în ce a vrut să facă.

   Reply
   1. ioana maria

    Pentru compensare, zic si eu

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.