Lacul, broasca, restul… știuci

Întrunit azi, mai mult de nevoie decît de voie, sub deviza lu șefu: ”A trebuit să moară oameni…”, CSAT-ul a reușit în final să pună două paie în cruce, mîndrindu-se apoi că cică a făcut treabă. Una mare. De parcă nu era destulă adunată în sufragerie, mai ales după explozia fosei atît de neseptice de la Hexi.

Și pentru că opinia publică stătea cu gurile făcute pîlnie, abia așteptînd să înghită ceva pe nemestecate, rezumeul întîlnirii a fost făcut de însuși președintele țării. Cel puțin teoretic. Pentru că practic, după cele văzute la tv și după spusele lui Tolontan, a vorbit doar un domn prezentabil în costum. Unul care a făcut prin discurs o concurență neloială apei plate. Și toți cei care au privit, au rămas cu sentimentul că același efect l-ar fi avut și o șosetă trasă pe mînă în dosul unei rame de tv vechi.

Practic, nimeni nu e vinovat de nimic. Așa a fost să fie. Că nu degeaba karma e o cățea. Nenorocitul de Condrea și-a dat singur pedeapsa maximă, deci ura și la gară. Și pentru că de-acum chiar ne pasă, se vor lua măsuri, se va raporta trimestrial, se va urmări cu atenție, se va controla la sînge, se vor face proceduri și alte ”sese seko kuku n’gbendu oazabang”-uri, în care nu credea nici cel ce le rostea. De partea cealaltă a mesei, toate ”se”-rviciile participante, și-au clătit gurile după atîta mujdei și s-au jurat pe mama că nu mai fac. Deci treaba e ca și rezolvată.

Iar concluzia finală e cea firească în astfel de cazuri. Trebuie făcută o comisie de experți care să analizeze de-acum înainte chestiile cu mai multă atenție. Bineînțeles, cu mai multă atenție să nu mai izbucnească scandaluri prostești care să tulbure apele. Alea care pînă acum o lună bălteau liniștite și frumos de 20 de ani. Acoperite încet-încet de acea verdeață puturoasă care omoară totul în jur.

iohanniszidb

foto

7 Comments

 1. opantazi

  Cât de curând, o să avem o țară safe. Cele douăzeci de milioane de comisii formate din specialiști cu expertiză în cele mai variate domenii vor veghea ca cei 4 cetățeni rămași în viață (doar datorită unor mutații de la Cernobîl) să prindă următoarele alegeri… Românica are un viitor! Noi n-o să-l mai apucăm, din fericire…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Poate că măcar de-un demo mai prindem. Că oamenii par deciși să facă chestii. În frunte cu șefu.

   Reply
 2. Renata Carageani

  Boboc de text!
  De câte ori te citesc când ești în mână, mă-ntreb de ce laba lui V. are atâta succes la comentarii.
  De fapt, știu. Dar e mai sănătos să ne imaginăm că nu știm.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Am înțeles că dacă voi fi cuminte și voi păpa tot, va veni soarele și pe strada mea. Așa că, deocamdată, fac probe cu ochelarii de soare în cameră, cu becul aprins. Să mă obișnuiesc din timp cu senzația. Acuma, dacă tu-mi spui că-mi stă și bine cu ei…

   Reply
 3. calinakimu

  Condrea cred că a fost sinucis…Prea știa multe despre mulți. Dacă nu se sinucidea…se sinucideau alții…pe bune.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Asta n-o vom ști exact niciodată. Cît despre sinuciderea altora, nu prea cred. Ca să faci chestii de-astea îți trebuie nervi tari. Suficient cît și pentru a nu te lăsa copleșit de remușcări și temeri interioare.

   Reply
   1. calinakimu

    Este corectă acestă constatare. Îngrijorător rămâne faptul că suntem lipsiți de reacție, că suntem astfel complici la cele ce se petrec sub ochii noștri, cu noi, cu familile noastre cu țara, cu lumea în care presupunem că trăim..Indiferența față de propria soartă, de aceea a copiiilor noștri, acceptarea inacceptabilului, ne arată ”halul” în care ne aflăm.

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.