Viața în Rai. De Murfatlar

Nici bine n-a terminat BEC-ul de numărat sufragiile celor care s-au încăpățînat să creadă că chiar pot decide chestii, că bărbata coană Joițica a Bucureștilor a și luat cu asalt studiourile de televiziune. Semn că prima dragoste nu se uită și prilej numai bun de a verifica dacă măcar camerele o mai iubesc.

Nu știm ce i-au pus gazdele în paharul de pe dinainte, dar mai c-am vrea și noi. Și asta pentru că, aparent deconectată complet de la creier de beția puterii, aia a lu’Pandele s-a trezit promițînd într-o jumătate de oră tot binele din Calea Lactee. Una rămasă fără laptele ce va curge peste noi în amestec cu mierea vorbelor unei prompteriste de succces. Bineînțeles, totul vopsit în fel de fel de nuanțe de roz, așa cum îi place ei și crede că ne-ar sta bine tuturor. Amenințînd bucureștenii cu rezolvarea tuturor problemelor, cît ai zice ”Firea”. Descongestionarea traficului infernal, semaforizarea inteligentă, parcări, poluare, transport în comun gratuit, creșe, școli, locuri de muncă, competență maximă și corupție minimă în primărie, achiziții masive de autobuze, spații verzi și cîte și mai cîte, toate vor fi gata în 6 luni de acum încolo. Simplu, rapid și eficient, pe metoda nașului Becali: pac-pac! Și mare noroc că emisiunea n-a ținut mai mult, că ar fi fost în stare să ne promită c-o să și plouă cu chiftele.

Moderatorul a încercat și el, timid, pe timpul unei respirații a primăriței, să întrebe simplu: ”De unde bani?”. Iar atunci, zîna peseduță a clipit blondin, s-a făcut că nu aude și a dat-o cotită pe după dud. Unul golit de toate frunzele, mestecate pentru a țese gogoașa de mătase. Aia lucioasă din care, adevăratul primar al Bucureștiului își va croi niște costume strălucitoare pe măsură. Numa bune pentru a-și oglindi mustața înainte de a se apuca de împărțit banii unde trebuie. Lăsînd marioneta să se bucure de lumina reflectoarelor cu care, nu-i așa, era deja obișnuită.

firea_zina

sursa foto

6 Comments

 1. racoltapetru6

  Știe ea ceva, da’ nu vrea să spună, că nu-i legal sau nu-i moral.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Da, dar sigur îngrașă.

   Reply
 2. Ionut

  Nu e ca si cum nu am fi stiut ca o sa bata campii cu gratie, nu? Clar nu vom muri de plictiseala cu cucoana asta.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   La cît de căliți suntem cu așa ceva aproape că nici nu ne vom mai da seama că există. Și orice bîzîială de-a ei va fi considerată un alt număr de stand-up comedy. Unul complet ignorabil că oricum nu mai poate rîde nimeni.

   Reply
 3. opantazi

  Eu deja mi-am scos niste vase pe pervaz, in cz ca incepe sa ploua cu chiftele si eu nu sunt acasa. 😉

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Aha! Deci mergi pe principiul cu apa de ploaie strînsă la butoi. Bun așa. Că oricum și cu chiftelele alea tot nu poți face altceva decît să te speli cu ele pe cap.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.