Doamne-Doamne ne-a dat craci

Sătul parcă să tot fie și el 12 (și mai mereu degeaba) pentru echipa națională de fotbal, aseară, Dumnezeu și-a spus că ar fi momentul să-și lase ghetele în cui. Hotărînd brusc să rămînă la vestiar pentru o țigară și vrînd să demonstreze lumii că la omul sărac (cu duhul)  nici boii nu trag. Plus că, la urma urmei, pe căldura asta, numa nădușelile sufocante ale unui general de cartoon network – a cărui singură strategie e cea cu ”Doamne-ajută!” – nu-ți mai trebuie.

Așa că rezultatul s-a văzut imediat. Jucînd doar în 11, echipa noastră de născuți obosiți pentru sport, a reușit să facă în final acea ”figură frumoasă” la care toți sperau cînd au plecat de-acasă în excursie. Zîmbind placid dintr-o poză care de-acum va face parte din portofoliul oricărui ghid turistic de la noi:

 • – End zis, is ză rumenien futbol. Plăcinte, cîrnați, mici…
 • – Mici?
 • – Mici! Litălși!

Pa-ram-pam-pam-paaaam!

nationala

sursa foto

15 Comments

 1. Corina Coman

  Io dau like pe facebook, sunt convinsă că nu de la asta o să mi se tragă, da’ tu ce faci cu laicu’ ? Că-i al meu și vreau să știu ce-o să se întâmple cu el. Decât întreb.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Cum ce fac cu el? Îl prind frumos cu celelalte, într-un buchet pe care-l las la poalele statuii pe care mi-o ridic singur. 😉

   Reply
   1. Corina Coman

    E o cauză bună, particip cu plăcere.

    Reply
 2. gheo

  Da, bine zis, litălșI!

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Chiar zis și făcut!

   Reply
 3. racoltapetru6

  E cam greu fotbalul ăsta pentru români, că trebuie a munci mult și a renunța la distracții, ceea ce nu se poate concepe.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Parcă numa fotbalul e greu pentru noi? Totu-i chin și suferință. Și-n loc să ne lase lumea să ne doinim eterna jale, ne pune la muncă.

   Reply
 4. Marius S.

  ”Băieții a jucat bine, da i-a bătut scârbele astea”

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Exact. Și unul n-a vrut să se dea la o parte din fața valorii noastre.

   Reply
 5. Renata Carageani

  Ăia cinci, din primul rând, zici că au rămas înțepeniți în poziția fumătorului pe veceu. E și Alibec printre ei?

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Nu e. La ora pozei, Alibec o freca regulamentar. De banca de rezerve zic.

   Reply
   1. Renata Carageani

    Alibec, ăsta, stă prost și cu frecatul! De bancă?! Nici măcare de-un poster cu Vancea?

    Reply
   2. krantz (Post author)

    Pesemne că generalul le-o fi interzis și unele drepturi. Inclusiv cel de-a freca și altceva decît banca de rezerve cît sunt în excursia gratuită din Franța.

    Reply
 6. Renata Carageani

  Geeneralul, într-o lume normală, ar fi internat la secția de specialitate, cu perfuzii și hapuri , într-un spital de boli nervoase. Delirul pupatului de iconițe versus antrenament nu salvează echipa. Omul ăsta, bolnavul care antrenează, încă naționala, are ochi morți, așa cum au bolnavii cu pat bine precizat la balamucul din Emil Racoviță.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Să știi că nu e singurul ciudat. Mai era un antrenor al Franței care făcea echipa funcție de astrograma zilnică a fiecărui jucător, de zodiac și de horoscopul matinal turuit de Nety la Protv.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.