Scurt pe doi (23)

Mîndră nevoie mare precum găina babei la faza cu mărgica, Alina Gorghiu scoate pieptul în față și, în loc să alăpteze, dată fiind condiția ei de proaspătă mămică, se înfoaie și anuță triumfător o decizie istorică a Biroului Politic PNL. Da, tot a ăluia care a hotărît înmulțirea bicefalității la conduceri și a făcut stand-up comedy în precedenta campanie cu alde Bușoi, Orban, Munteanu și veșnicul perdant Predoiu.

Și dacă e să citim printre rînduri, nespusele din poză ne confirmă și motivul acestei decizii: e cașcaval suficient pentru toți. Deranjantă acum e felia un pic mai mare pe care doamna a îndrăznit să și-o taie. Rămîne de stabilit dacă e din cauza unor dioptrii ce trebuie reverificate sau pur și simplu încearcă să-și dea singură curaj în ce privește rezultatul alegerilor, al căror deznodămînt se poate deja lesne anticipa.

Mișto e și decizia FB referitoare la emoticoanele care acum te lasă să și rîzi de asemenea postări.

Decizie_birou_pnl

*********************

Hotărît pesemne să dea un nou sens versurilor lui Arghezi: ”Din bube, mucegaiuri și noroi…”, Traian Băsescu a luat 5 minute pauză de la turul televiziunilor și, ca un specialist în absorbție ce este, a dat pe gît UNPR-ul. Lăsînd apoi să-i scape un rîgîit ușor. Unul care să arate țării cam ce s-a ales de ”interesul național”. Ăla care, iată, sfîrșește cum a început, avînd soarta Milcovului (rîul nu coniacul) în fața celor cu inima română.

Iar faptul că astă toamnă, sucitul național zicea despre acest partid că e unul de șantajiști, nu te poate duce cu gîndul decît la faptul că vrea să mai fure meserie.

Mă gîndesc acum că singura problemă va fi la aparițiile în public. Că parcă-l și văd pe Băsescu la o terasă de pe centura politicii, cu Steriu de la UNPR la o masă, strigînd: ”Băiete, doi mici aici!” Iar ospătarul le va răspunde impasibil: ”Da, domle, v-am văzut. Vin imediat!

2 Comments

 1. Renata Carageani

  Pe diva Gorghiu, de când se ia în serios pe ea „înșile” în politică, o bănuiesc nu doar că nu alăptează, dar că și-ar fi tăiat țâțele, ca o armazoancă pur-sânge ce este.
  Simpatic și bancul din final. 🙂

  p.s.: Am crezut că ai închis comentariile după scandal. De fapt, e posibil să fi fost pus în carantină de obișnuiții casei, până se des-nervează jupânii și jupânițele netului mioritic.:)

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Eu aș zice despre ea că se ia mai în serios decît e cazul.
   Legat de comentarii, de ce le-aș închide? Mie chiar îmi place dialogul cu argumente. Dar alea susținute cu ceva mai mult de o etichetă lipită brusc pe frunte, doar pentru că nu poți accepta o ironie și părerea celuilalt iese din codul bunelor practici.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.