Cu sticla pe sticlă călcînd

Uneori, privind în jur, stai și te întrebi la ce naiba ne-a trebuit nouă să ne legăm la cap cu U.E? Că o groază de belele au venit pe casa noastră, odată ce ne-am hotărît să zicem acel ”Da” în fața altarului de la Bruxelles. Numai impuneri. Numai băgări pe gît. Numai obligații. Numai directive. Toate trimise într-un pachet plin de funde, care să ne tulbure nouă prietenia cu codrul, cu rîul și cu ramul, care acceptă orice le dăm și să ne agite o existență ce curgea resemnată mioritic pe piciorul oricărui plai nou apărut după o defrișare ca la carte.

Uite, de exemplu, asta cu reciclatul selectiv. Înnebunește lumea de la atîtea containere, saci și cutii, care de care mai colorate și mai dătătoare de confuzii, de nu mai știu bieții oameni în ce și unde să-și bage chestiile. Ce să zic? E greu. Mai ales și cu căldurile astea cînd simți că te topești și, uite, creierul îți ia foc. Și dacă mai punem și polisemantismul limbii române se duce naibii tot.

Așa că, doamna UE, dacă tot ne vreți deștepți, vă rugăm frumos: nu ne dați și niște fonduri pentru cîteva cursuri de alfabetizare într-ale reciclatului? Niște cursuri simple, în genul celui văzut în ecranizarea aia înfiorătoare a ”Celui mai iubit dintre pămînteni”, la faza cu cosorul lui Moceanu și explicația aferentă: “...El se compune din două părţi… partea lemn-oasă… şi partea fer-oasă…” La mine la bloc va trebui găsit ceva cu parte sticl-oasă. Mulțumesc.

reciclare_sticla

5 Comments

 1. Dede Cati

  Tiganii au invatat cel mai repede partea cu reciclatul :))) Sa-i vezi cum sar din tomberon ca pisicile :))

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Asta e! Dacă au citit foarte mult Arghezi… Mai ales partea aia cu ”Din bube, mucegaiuri și noroi…”

   Reply
 2. Fabiola Ion

  :)))) eu sunt pentru reciclat. Da’ zău dacă nu trebuie reciclați la cap toți cetățenii care reciclează aiurea sau angajații firmelor de salubrizare care aruncă sacii cu plastice reciclați de mine în același tanc cu gunoiul menajer. Deci…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Cum ziceam, eu sunt pentru cursuri. Plătite, normal, să meargă cartea mai bine.
   Cît despre modul de reciclare, eu mă uit la cine deține firmele de salubritate. De regulă mafioții locali. Așa că am o mare rezervă că se vrea ceva în direcția asta.

   Reply
 3. Pingback: Să facem țara lună! - Krantzblog

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.