Mă înec în ochii tăi

Poate că, toropiți de căldura asta ce-ți ia mințile, vă întrebați, așa, din greșeală, ”Ce-o mai face săracu Cătălin Predoiu?”. Îl știți, nu? E veșnicul prim-ministru în țara păpușilor Muppets. Ăla cu un discurs care poate mișca masele doar dacă le și arată cu degetul direcția unde se dau mici gratis. Omul care a jucat și a pierdut tot la extragerea loto ”Una din doi” de la primăria capitalei, deși ținea în permanență în mînă cartonașul cu numărul 3.

Ei și-acum, dacă am reușit să vi-l readuc în memorie, ei bine, aflați că nu prea trece printr-o perioadă tocmai bună. Nu de alta dar fix acum, cînd țara suferă în tăcere de nu mai poate și caută umbra, sătul de ea, omul iese în plin soare și semnalizează brusc a prost. Cu clăbuci.

Grăbindu-se să adreseze Casei Regale niște condoleanțe la kil pe facebook, Cătălin copil de casă, se lasă vrăjit de ochii din poza unei regine și, uitînd să mai și citească numele ei, o postează trist nevoie mare, cu sentimentul găinii babii ce s-a dat jos de pe mărgică. Că la urma urmei e tot Regina României, toate-s moarte, așa că de ce n-ar merge?

Inițial, ai fi tentat să crezi că vreun lătrău de net, angajat pentru postări chipurile proprii, a îndrăznit să arate că e mai tare decît cel care-l plătește. Dar nu cred că e cazul cît timp, ca orice liberal convins, omul știe că treaba bună se face ”prin noi înșine”.

Acum, după ce lumea i-a atras atenția că situația-i taman pe dos și nu mai are rost să stea cu farurile aprinse, a refăcut anunțul cu aparența că nimic nu s-ar fi întîmplat. Dar nu știu de ce mă face să cred că cei care mai trec pe lîngă el la sediul de partid, acolo unde ascute creioane și pregătește lipiciul pentru viitoarele afișe electorale, îl pot auzi cum se corectează singur șoptind mereu, cu un glas blajin, același cuvânt: “Vice-versa!… da, vice-versa!”

predoiu_regina_ana

5 Comments

  1. racoltapetru6

    Omul era grăbit și nu s-a mai obosit să se documenteze ca lumea. Probabil că pentru el toate reginele seamănă între ele, așa cum îi încurcăm și noi pe chinezi între ei.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Grăbit, negrăbit eu știu o chestie: dacă tot te caci pe tine, barem fă-o fără să nu te arate lumea cu deștu.

      Reply
  2. Renata Carageani

    Graba… Ți se pare că Predoiu e vreodată grăbit? Face el chestii gâfâind sub presiunea orarului?
    Eu cred că-i doar superficial și prostuț.Sau o fi fost un act ratat: a ales regina mai frumoasă, crezând că nu poate fi alta decât aia.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Trebuia să se grăbească. Că-s numa 12 zile de priveghi. Și știi cum trec zilele astea…

      Reply
      1. Renata Carageani

        🙂 🙂 🙂 Ej dă belea!

        Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.