Cîteodată, face și blogăritul ăsta toți banii

După cum bine puncta Renata acu ceva timp, e o mare diferență între blogăreală și blogging. Fiecare cu plusurile (mai mult bloggingul) și minusurile (mai mult blogăreala) de rigoare. Asta mai mult pe parte economică. Și deși în ambele cazuri e vorba despre vorbe, descoperi cîteodată cînd tragi linia că, lucrătura naibii, gratisul valorează mai mult. E drept, ținînd cont și de porția de subiectivism aferent de care nu ai cum să scapi. Că oameni suntem. Iar regretul că ai pierdut ceva timp prin blogăreli pentru a ajunge acolo se topește pe loc. Mai ales cînd, la final, afli și cum poți să devii Zen.

Ziceam eu mai deunăzi că, la fel ca mîncatul, meditația nu-i chiar așa de simplă cum crede lumea.  Că uite, te pui în lotus, stai liniștit ascultîndu-ți mmmmmmm-ul ce iese necontenit din tine și brusc realizezi așa ceva:

“One insignificant galaxy, one of the tens of thousands of galaxies, has a small yellow sun on its outer rim. About this sun orbits a molten iron ball. On the surface of this ball is a very thin crust of silica slag. This crust is partly coated by a microscopically thin layer of carbon hydrogen compounds. Some of which have delusions of grandeur”

Adică: (pentru cei care au fost obligați să studieze limba rusă la școală și nici nu s-au putut abține)

„O galaxie nesemnificativă, una din zecile de mii de galaxii din Univers, are un mic soare galben pe o margine exterioară a sa. În jurul acestui soare, orbitează o minge de fier topit. Pe suprafața acestei mingi, există o foarte fină crustă de zgură de siliciu. Această crustă e îmbrăcată parțial de un strat microscopic de fin de compuși pe bază de carbon. Iar unii dintre acești compuși au iluzii de grandoare”.

Acum, nu serios, dar e frumos să gîndești așa ceva despre semenii tăi care au reușit mai mult ca tine în viață?

andromeda-galaxy-1096858_960_720

 

foto

4 Comments

 1. Renata Carageani

  Excelent articolul pe care-l lincuiești în introducere! A fost o adevărată plăcere să-l citesc. Fiindcă e bine scris, de un meseriaș, nu de un impostor. Chiar dacă nu sunt peste tot de acord cu autorul.
  p.s.: Crezi că toată lumea care-ți citește blogul știe cine e „Renata”? Pune, rogu-te, link și la textul meu. Nu pentru publicitate, ci pentru înțelegerea deplină a ideii.

  Reply
 2. Renata Carageani

  Ce prompt ești! Ai pus link. 🙂
  Cred că e prima oară când am critici la adresa articolului tău. Și anume titlul. Care, în logica mea, e infirmat de text. Tipul ăsta, cu articolul despre zen, nu ține blogul ca să-l ia pe Arhi sau pe Zoso la accesări. Cred că nici nu știe cine-s ăștia. Pare un om serios, care-și ia în serios meseria. Împărtășește cu cititorii săi o idee. Poate că n-ai strălucit cu textul ăsta fiindcă e limpede că te eclipsează ăla. Dar e ok. Mai bine să faci publicitate unui singur articol, care merită, decât să înșiri 14 articole de copywritteri obositor de banali.
  Sunt foarte obosită și e foarte posibil să fi vorbit mai mult decât trebuie. Dacă nu apare comentariul ăsta, înțeleg și sunt de acord.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Linku era acolo deja dar pesemne nu l-ai băgat în seamă.
   Cît despre text, lasă-l așa cum a căzut.

   Reply
   1. Renata Carageani

    Facă-se voia ta! 🙂

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.