Nostalgia viitorului

Mai toată lumea din ziua de azi știe că, dacă vrei ca din punct de vedere social să fii considerat viu, apăi e musai să-ți fi făcut în acest sens un cont de Facebook. Că vorba aia: ”N-ai, nu exiști!”. Și dacă mai ai și niscai prieteni în listă, atunci e aproape imposibil ca, periodic, să nu-ți ajungă în față o postare în care, unul dintre ei, mînat de gîndul că orice lucru vechi e mișto (deși nu e vorba despre vin, whisky sau Pink Floyd), a reacționat în vreun fel la un teanc de poze cu chestii din trecut: o mașinuță de poliție chinezească, o păpușă Arădeana, un penar cu oglindă, un pește de televizor, un mileu, un bibelou cu pescarul chinez, o ciocolată Pitic, niște sticle goale de lapte sau orice alt element distinctiv din viața noastră de pe timpul lu nea Nicu. Aia mișto dar plină de lipsuri. În special pe partea de griji. Că doar fiind copii, păduri cutreieram…

Și cum noi ne rupem foarte greu de trecut, ca orice popor păstrător de tradiții, fiind chiar îndemnați să le mai și cumpărăm la bucată, chit că-s ascunse adînc, de nu le vede nici naiba, într-o cioplitură abstractă, mai mult ca sigur că peste alți 25 de ani vom privi la chestiile ce ne invadează viața, aia ”normală” de FB, cu care acum suntem contemporani. Și încep să mă gîndesc cu groază că voi fi nevoit să revăd, cu nostalgie, firește, colecții de citate din Poptămaș și Teo. Bineînțeles însoțite de ”Like & Share dacă îți aduci aminte!”. Și brusc realizezi că un început de Alzheimer nu va mai fi așa o tragedie.

televizor-alb-negru-diaman-bibelouri

foto

4 Comments

 1. cezar firicel

  hahaha, am ras tare si zgomotos! Maiestre, esti genial si ar trebui sa publici o carte ceva! Pe cuvant!

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ei, mai ușor cu cartea pe scări. Că mai întîi de toate tre să ai ce scrie într-însa. 😉

   Reply
 2. M.C.

  Deci de un an, de când am închis contul, nu mai exist. Yeeey! Poate primesc un Nobel pentru fizică – am descoprit invizibilitatea!
  Și ce bine e! 😀

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ei, stai ușor că și existența asta e relativă.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.