Scurt pe doi (26)

După ce o vară întreagă a ținut-o langa doar cu ședințe de bronzat și cu postări nesfîrșite despre credință, post, rugăciune și toți sfinții, de-a crezut lumea că i s-a stricat Facebook-ul, doamna Nuți părea să-și fi revenit. Mai ales cu acele poze în care, purtînd exact echipamentul de lucru al oricărei iubitoare la metru (O, tempora! O, dulci aduceri aminte…), a reușit, ca un adevărat etnograf, să descopere un nou filon de autenticitate. E drept, fix în pantalonii unui ciobănaș mioritic pe care, o simplă atingere l-a făcut celebru și l-a umplut de confuzie, luîndu-i pentru o clipă gîndul de la caprele lui.

Numai că, anunțul dînsei cum că tocmai se apucă de un masterand în teologie, culcă la loc totul în cale. Lăsînd totuși deschisă o portiță. Că n-ar mai mira pe nimeni momentul în care, îmbrăcată în haine monahale, maica Elena să ofere prin video chat asistență de specialitate celor rătăciți și care, atunci cînd o văd continuă să-i facă din mînă. Că vorba aia: Prima dragoste nu se uită niciodată!

udrea_cioban

 

********

După ce au tot bătut șaua, cu speranța că iepele din guvernele trecute ar putea pricepe ceva, francezii de la Renault au descoperit că hitul ”Te pup, pa-pa!”, deși mai vechi, se potrivește mănușă pentru ziua de azi și un nou început cu tentă horror pentru țară.  Iar știrea proaspătă, cum că nisipurile fierbinți ale Africii par mai sigure decît autostrăzile frumos colorate cu carioci pe masterplanurile de la noi, bagă în sperieți orice finanțist român pentru care cifrele, deși vor rămîne la fel de arabe, vor fi cu semnul minus.

Că acum o fi vorba și de faptul că românii de la bandă, altminteri băieți buni și muncitori, s-or fi obrăznicit și le-or fi cerut franțujilor să vină și cu partea de ”egalite” (că de liberte și fraternite erau sătui) e altă discuție. Și tot ce contează acum e că începutul a fost făcut. Și nu se știe ce-o mai rămîne din vechea Dacie. De un lucru suntem totuși siguri. Nu vor putea să ne ia tunelurile de sub Bucegi. Cu alea sigur rămînem.

4 Comments

 1. Renata Carageani

  Io mă întreb dacă Udrea e atât de chioară sau atât de proastă încât să pună fotografia pe net fără să se uite la ea. Sau, cine știe, e pur și simplu mândră că mai produce erecții, fie și unui puber învățat doar cu caprele patrupede. Next level – cu popii la masterat.

  Pleacă Renault? Cui îi pasă?! Într-o bună zi o să plece Babele din Bucegi și n-o să observe nimeni, că românii vor fi ocupați tot cu selfiurile pe buza prăpastiei.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Eu cred că nu e dar, ca orice panaramă, îi place să-și facă reclamă. Să zică lumea despre ea. Orice.
   Legat de Renault nu știu dacă e chiar așa de ușor cu păsatul. Că dacă s-or gîndi, prin absurd, să pună lacătu și să lase halele pentru filmări în decor apocaliptic, bine n-o să ne fie. Și nu din cauză că nu vom mai avea de unde să luăm Dacii ieftine.

   Reply
   1. Renata Carageani

    Auzi, că Dacia nu pleacă de tot! Pleacă numai MCV-ul, că nu mai prididesc ăia cu producția! Adică e o plecare „de bine”. 🙂

    Reply
    1. krantz (Post author)

     Știu că nu de tot. Dar nu-i exclus să nu fie vorba de un pas mic pentru Renault, un pas imens pentru Dacia.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.