Salt în bancă

Ca  să nu mai rămîie repetentă și anul ăsta, după ce, la examenul din vară, a dat chix și ne-a arătat tuturor bîrna din ochi bătîndu-ne și obrazul,  mam’mare, mămiţica şi tanti Miţa de la PSD (rămîne de elucidat exact cine și cum) au promis tinerei Cătălina s-o ducă-n Bucureşti de 9 decembre. Puțin ne importă dacă decizia a fost una spontană sau la îndemnul și pentru hatîrul lu nea Liviu, aflat într-o teribilă criză de fețe noi. Unele obișnuite să facă mereu ce le spune antrenorul pentru a-și atinge scopul și a strînge cît mai mult în cont. În contul de medalii, firește.

Aparent, faptul că după o carieră sportivă exclusivă și de excepție de pînă acum, tînăra Ponor se crede, pe modelul altei udre cu pretenții, numai bună pentru România, e posibil să pară aiurea. Mai ales dacă se trezește confundînd țara cu o sală de gimnastică unde speră ea că va putea face legea.  Numai că, privind în spate, descoperi că totul e absolut normal și fix astfel de oameni se caută la noi în politică. Iar marele salt de pe bîrnă direct în banca de deputat merită toate aplauzele. Nu de alta, dar asta e rețeta succesului în mintea janghinelor conducătoare de la noi. Nu contează ce-ai făcut înainte. Important e să te așezi greu din cauza portofelului de la spate, să ai pedigree-ul pieptănat frumos sau, dacă nu e cazul, să te ajute fața.

 • Bună ziua, Cătălina! Ce știi să faci?
 • Tumbe!
 • Perfect! E fix ceea ce căutam pentru un loc în parlament. Ultraeligibil! Dacă știai să și alergi puteai ajunge repede și ministru. Ca Gabi!

Poate că știrea, întradevăr proaspătă și oarecum obscură venind din provincie, e aruncată la derută. Că la fel a fost și cu madam Firea, de nu-ți venea să crezi. Așa, ca o boare ușoară pe deasupra viilor. Urmărind fix prin ponoare puful păpădiilor. Alea care, pot fi suflate oricînd și ușor pe sub mustață. Pufffff !

krantzblog_ponor_b

foto

7 Comments

 1. Dede Cati

  Sigur vrea sa faca burta ca toti parlamentarii:))) Oare stie sa faca si aport ca, Azorica???:)))

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Știi ce ușor se învață aportul? Două-trei lecții și gata. Și nici măcar nu-ți trebuie talent ca la sport.

   Reply
 2. racoltapetru6

  La prima vedere mi s-a părut că titlul e Saltimbancă, dar apoi m-am dumirit că se execută mișcări mai complexe.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ai văzut bine. Chiar de la prima vedere 😉

   Reply
 3. Renata Carageani

  Ar putea să se bage și M. Badea în Parlament. Face spagat pe două scaune. Cum Parlamentul nostru e format din sfertoalfabetizați și saltimbanci de bâlci și diverse campioane la măciuci și panglici, s-o fi gândit Nea Mustață să bage și una acreditată prin concursuri.
  Ca să ajungi politician cred că trebuie să treci mai întâi pe la chirurg, să-ți amputeze simțul ridicolului. Dacă nu cumva te-ai născut, binecuvântat, fără el.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Văd că între timp, după cele cîteva zile cerute răgaz pentru a se decide și văzînd reacțiile încurajatoare, fata s-a răzgîndit. Ce oameni suntem și noi! Cum am tăbărît toți pe ea stîrpind din fașă o carieră la fel de promițătoare și în politică, călăuzită de un condamnat… Rușine să ne fie! 5 minute.

   Reply
   1. Renata Carageani

    S-a răzgândit? Atunci, vezi, și tumbele sunt bune la ceva. Te fac mai deștept ca unpolitician deja existent.

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.