Scurt pe doi (27)

După 15 ani de stat continuu în poziția ”pe loc repaus”, asta deși din partea exterioară a gardului cazărmii părea, ciudat pentru o uniformă cu epoleți, mai mult una tip ”capră”, bravii conducători militari din ministerul apărării au primit un nou ordin pe unitate. Luînd de data asta poziția de drepți și salutînd regulamentar cu mîna la cașchetă dispoziția de a lua la puricat trecutul militar de tip cometă al lui Jabba the Hutt Oprea. Cel care, în traiectoria sa interstelară, ce părea una de neoprit chiar și de Bruce Willis, s-a înstelat pe umeri mai ceva ca bolta cerească. Justificînd că pur și simplu acestea s-au lipit de la sine de el și dînd vina pe toate alifiile cu care a fost uns pentru a-i trece bubițele contagioase de interes național.

De apreciat curajul generalilor de armată care se vor înghesui acum să dea cu piciorul într-un stîrv politic care oricum nu mai mișcă. Să sperăm măcar că vor termina pînă pe 1 decembrie. Atunci cînd, îmbrăcați de paradă, vor bate pasul de defilare, cu onorul pe partea stîngă, spre noii oprea ce se distilează acum în alambicul politicii. Unul ținut cît mai departe de onoarea militară. Că doar nu vrea nimeni să riște o explozie. Cel puțin nu una necontrolată.

krantz_oprea_jabba

foto

*******

Profitînd de veselia generalizată prilejuită de Ziua internațională a animalelor, președintele Iohannis iese pe facebook cu o poză mai falsă chiar și decît zîmbetul afișat. Pozîndu-se, e drept, cu o clasă mai sus decît Ludovic Orban și evitînd fundul curții, în preajma unui cîine al SPP.

Iar textul însoțitor, unul cu impactul unui muc căzut pe covor, conturează un nou eșec de imagine. Ia gîndiți-vă numai cum ar fi arătat o poză cu Blaga în locul lui Spike. Și ce text mișto ar fi fost: “De Ziua Internationala a Animalelor Politice, vi-l prezint pe Vasile, un buldog mioritic, care de 26 de ani face parte din echipa partidelor. Are un rol foarte important in misiuni, acela de a cauta si detecta sursele de finanțare cu parandărăt. Este un bun prilej sa ne aratam recunostinta fata de acesti prieteni devotati”. Ei? Altceva, domle, altceva…

krantz_iohannis_ciine

foto

2 Comments

 1. racoltapetru6

  Acu’ o să aibă și PNL-ul mai mulți simpatizanți, că a plecat buldogul cel atât de hulit și antipatic.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   C-o plecare nu se face primăvară. Că au rămas acolo suficienți căței care sperie orice om cinstit.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.