La masa-n cur

Sătul pesemne de atîtea critici că se tot plimbă prin toată lumea, președintele Iohannis a preferat pentru acest week-end un city break de povestit nepoților la Tg.Jiu.

Mulți ar spune, după logoreea din ultima perioadă, că ar fi făcut-o intenționat pentru a-i face în ciudă acelei mese celebre pentru tăcerea ei. Iar faptul că, în ciuda normelor de interacțiune cu operele de artă, omul a preferat să i-o spună direct de la obraji, nu poate decît să întărească acest lucru.

În poza devenită deja celebră cu viteza luminii, jurnaliștii au scris sub ea ”Gafă prezidențială”. Deși, în realitate, mesajul ar fi fost mai degrabă cel de ”Concurență neloială”

krantz_iohannis_masa

foto

3 Comments

 1. Mi Argo

  bula pozei, aia cu remiza, e geniala!
  profit de pauza ca sa atrag atentia asupra “diacriticelor” (care nu au nimic critic, adicatelea-i un barbarism aceasta ortografie, dar sa trecem). eu tocmai n-am, dar o sa fac un efort de tip “copy-paste”, care dealtfel se plateste foarte bine in Ro, ca sa intreb si eu, chipurile, cum e corect:
  – la “masă-n cur” sau “la mă-sa-n cur” ?
  i-adevarat ca apare o cratima care-i elementul critic (mă-sa, ma urmareste “critic” asta), precum in exemplul răs-citat:
  – “am gasit o capră-n trandafiri” sau “am gasit-o capră-n trandafiri”,
  de parca Capra aegagrus hircus ar paste numai trandafiri sau, ma rog, ar fi curtata de tap numai intre trandafiri.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Referitor la aprecierea bulei, uitîndu-mă la cifrele cu audiența blogului, mă duc cu gîndul la un geniu pustiu.
   Cît despre diacritice, dacă faci referire la scrierea mea cu Î din i, fac din nou precizarea că, din cîte știu, ambele forme sunt absolut corecte și acceptate de către prea deștepții de la Academie. Ăia care au ajuns la concluzia după ’89, că ”Sunt un bou” e cu totul altceva decît am învățat eu la școală, adică ”Sînt un bou”.
   Iar carambolurile pe care mi le-ai servit la final mă fac să cred că ai înțeles exact ce-a vrut să spună poetul cu mijloacele lui limitate.

   Reply
 2. Mi Argo

  referirea la diacritice era strict pentru exemplul meu cu masa, adica a sau ă. cat despre folosirea lor, fiecare face cum a invatat sau re-învatat, nu sunt eu cel care sa discut problema asta. nu folosesc pentru ca n-am decat pe iPod si acelea sunt automate, nush de ce. remarca despre cuvântul in sine, “diacritice”, cum ca ar fi un barbarism, era o eroare a mea: e buna ortografia lui. in fine, cu Î din i sau cu â din a, habar n-am cum e mai bine, caut doar sa scriu un text in acelasi fel, sa nu le amestec. n-as putea sa critic nimic si pe nimeni pentru ca e o chestie de conventie.

  Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.