Schimbarea regilor, bucuria nebunilor

Supărat nevoie mare că Iohannis l-a făcut o dată la alba-neagra cu desemnarea prim-ministrului și i-a dat peste cap vacanța de iarnă, Dragnea a hotărît că merită o compensare. Și ce poate fi mai frumos decît să ajungi în America? Acuma, că e aia de Sud, unde-și face vacanțele an de an, că e aia de Nord, e irelevant. Și unde mai pui că, de data asta, s-a brodit a naibii de bine. Mai ales la imagine. Că una e să afle poporul că te-ai dus să te bronzezi pe banii lui și alta că, sanchi, te-a invitat contra cost, un nene de comitet. Ăla de organizare a învestiturii noului Licurici.

Aparent, gestul americanilor de la protocol ar părea că are o însemnătate. Wow! Sîc Iohannis! Te oftici? Dar realitatea cred că e alta. Și asta pentru că, văzînd că marii policiticieni din țările cu apă caldă s-au scuzat că nu pot participa la încoronarea bufonului, motivînd că au programare cu rața la raze, organizatorii au intrat în panică. Așa că, speriindu-se că nici cu toate efectele de la Hollywood nu vor putea umple golurile de mulțime străină în rol de gură-cască, au hotărît să apeleze la figuranți. Unii dornici de luminile rampei și avînd falsa convingere că, din punct de vedere politic, ar putea fi vreodată și altceva decît niște cărători de tavă.

Și pentru că nu se putea duce doar să se uite la pozele de pe ecrane, fiind setat cu engleza pe nivel ”clei”, Dragnea a hotărît să-și ia pe post de translator calfa lui favorită de moment. Mă rog, nu te pui cu gusturile omului, dar va fi nevoie să țină cont că, la cîte pupături de mulțumire îi va aplica Sorin, nu știu cîte va mai înțelege din spusele noului rege al bufonilor. Că doar pentru asta s-a și dus acolo: să fure meserie. Să sperăm că n-a uitat să-și pună în bagaj și nasul ăla roșu. Merge la fix cu mustața.

foto

6 Comments

 1. Renata Carageani

  Foarte mișto articol!
  Dacă Sorin, calfa, știe engleză peste nivelul „clei”, se cheamă că e băiat cu ochi albaștri, ceea ce era de presupus, din păcate.

  Reply
  1. krantz

   Dacă nu minte și în CV, omul cică ar putea vorbi în engleză și italiană. Oricum, e din garda nouă deci oarecum adaptat la noile cerințe.

   Reply
 2. Lotus

  Am impresia că mai toți comentează în linia asta. Păi și dacă e pe bune? 🙂

  Măh,s-a dus? S-a dus!

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Da, e pe bune. Și au apărut dovezile că acest ”pe bune” are un preț. Ca la orice tarabă.

   Reply
 3. klaus

  Da’ cine spunea că nu are un preț ?? Că de modelul “să ni se facă, să ni se dea!” io-s sătul!

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Sătui suntem mulți. Dar uite că nu destui.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.