Cu proțapu-n jalbă

Dacă stai drept și te uiți strîmb la ultima petiție care circulă în lumea care contează, aia de pe facebook, firește, n-ai cum să nu le dai dreptate celor care vor ca soarta RTV și a Antenei 3 s-o ia frumos pe drumul plin de glorie neagră a OTV-ului. Eventual cu un țăruș înfipt strașnic unde trebuie și o coroană de usturoi pentru un viitor mai sigur. Cum să nu te indignezi cînd unii te-au făcut miner sorosist iar ceilalți au considerat că diferența între valoarea unui om scos cu forța în frig și cea a unui cîine e de doar 20 lei? Nu, serios, chiar e scandalos!

E drept, după ce, ani întregi, ai tot privit la paharul care se umplea zi de zi cu picături suspect de maro la fiecare ”dezvăluire bombă”, ultimele mostre de jeg mediatic par chiar amuzante. Dar să vii acum cu jalba asta și s-o prinzi de internet cu proțapul convingerii că adevărul tău e doar cel care contează, e chiar riscant. Mai ales pentru sănătatea și inimile multora dintre părinții celor care acum cer chestia. Unii care sigur ar intra în sevraj dacă, peste noapte și la ceas de seară, s-ar trezi că privesc la un ecran negru, imediat ce se termină telenovelele turcești care fac ravagii pe timp de zi. Plus că ne-am trezi cu puhoaie de oameni ieșiți în stradă cerîndu-și dreptul lor la informare și amăgire din vorbe. Mai ales că acum, a spus-o și consilera lui Trump pe probleme de vrăjeală, există ”adevăruri alternative”.

Eu dacă aș Dumnezeu pentru o zi, după ce mi-aș rezolva chestiunile personale, le-aș lua mințile lui Gâdea, Ciutacu & Co și i-aș pune să prezinte lucrurile în altă lumină decît cea cu care sunt obișnuiți. Lăsîndu-le totuși creierul liber să proceseze că deși vor să spună, de exemplu, că: ”Iohannis are 5 palate”, pe gură le iese doar un: ”Iată ce vilă modestă de bugetar are Dragnea, care se gîndește numai la binele poporului”. Bineînțeles, cu imaginile aferente. Și apoi aș rîde de m-aș crăcăna de fețele privitorilor, muți de apoplexie și incapabili să compileze noile informații. Pendulînd cu mintea între un: ”S-a țicnit Gâdea?” și ”Așa ceva nu există!”.

Paranteză: Oare dacă chiar s-ar întîmpla peste noapte ca ăștia de la Antenă și RTV să schimbe placa la 180 de grade, privitorii lor captivi ar crede noile spuse ale zicătorilor sau ar rămîne cu concluziile de pînă acum?

Și mai o chestie ciudată. Am sentimentul că cei care fac acum petiția, de altfel o inutilitate demnă de o pancardă haioasă în piață, o fac din postura de minoritate perdantă. Cel puțin din punct de vedere al rezultatelor de la ultimele alegeri. Și nu-și pun problema că au pierdut poate și fiindcă posturile de tv ”corecte și cu adevărat adevărate” sunt praf și nu-s în stare să convingă și să-și cîștige simpatizanți dintre cei ”spălați pe creiere” de huliții zilei. E ca și cum după un război, învinșii s-ar lua de generalii cîștigătorilor că au folosit intoxicări mediatice, ambuscade și alte diversiuni. Pentru că, nu-i așa, cînd pierzi nu ești tu de vină. Ci adversarii care n-au vrut să se dea din calea ta și să înțealeagă că adevărul e la tine.

1 Comment

  1. klaus

    Tristă libertate! 🙁

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.