Romania TV mi-a omorît soacra?

Contrar părerii general exprimate în domeniu, eu mă înțeleg bine cu soacra. Poate și datorită celor cîteva sute de kilometri care ne despart și ne fac să ne întîlnim doar de cîteva ori pe an. Și chiar și atunci, între cele două săru-mîna de la venire și plecare, abia dacă mai încap cîteva răspunsuri monosilabice de-ale mele cu: Mda, Nu, Poate, Eehh… Cheia succesului, vă spun.

Azi, abia ajunsesem acasă de la serviciu și sună telefonul. Era soacră-mea. Răspunde soția:

  • Alo, ce faceți?
  • – Săru-mîna, mamă. Ce să facem? Uite ne pregătim să ieșim în piață la proteste – îi aruncă, așa, mai mult în glumă doamna mea.

Și brusc, deși eram în camera de alături, am simțit că s-a lăsat noaptea. Iar pentru încă cinci minute am putut auzi de dincolo doar frînturi de propoziție pe care soția încerca să le strecoare în conversație. Firește, într-un demers sortit eșecului din start. Și asta pentru că, după cîțiva ani și trei telecomenzi schimbate, pe motiv că butonul 1 de pe ele pe care e pusă RomaniaTV a cedat de la prea multe apăsări, e pur și simplu imposibil să ai un dialog pe teme de țară sau politică. Unul în care să mai aibă loc și alte argumente decît cele folosite ca săpun de creier de către apostolii adevărului tv preferat seară de seară. Practic, ai mai multe șanse să dresezi un perete să facă ce vrei tu decît s-o convingi pe soacră-mea că pe Soros îl doare-n cot de chiloții noștri rupți în cur sau că Iohannis e totuși cetățean român și nu se duce la Bruxelles doar ca să ia un preț mai bun pe noi ca țară.

Iar finalul nu a întîrziat:

  • – Nu te mai recunosc că ești fiica mea. Nu așa te-am crescut. Hai că mă ia cu rău. Și i-a închis soției telefonul în nas.

Acum nici nu știu ce să mai cred. Teoretic, ar trebui, ca în orice banc aferent, să mă bucur că am scăpat de soacră. Practic, am acum în casă o soție nervoasă și speriată că și-a pierdut mama. Futu-ți morții mă-tii, România TV!

foto

18 Comments

  1. Fabiola Ion

    Dacă n-ar fi trist, zău c-aş râde. În situaţia asta suntem foarte mulţi şi nu îi poţi convinge de contrariu, nici cu cele mai logice argumente. Sper doar ca între mine şi generaţia fiicelor mele să nu existe prăpastia asta.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Nu zice hop. Că cine știe ce televiziuni cu realități virtuale vor fi în viitor. 😉

      Reply
  2. Alexandru Ciocan

    nu televiziunea de de vină, oamenii care se uită habar nu au pe ce lume trăiesc… fiecare om are puterea de a alege lucrurile pe care să le urmărească pe micul ecran

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Desigur. Dar e mare diferența între a te uita și a te supăra că ceilalți nu vor să credă prostiile la care te uiți.

      Reply
  3. Dede Cati

    Si zici ca daca-i pun RTV-ul, pe butonul 75, am vreo sansa :)))))?

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Dacă află numărul, ai pus-o! Cel mai sigur e să-l scoți din lista. Sau să-i bagi un cod de acces. Dar și așa riști mult. 😉

      Reply
  4. Dede Cati

    Acum comentez doar ca sa-mi schimb moaca:))))

    Reply
  5. racoltapetru6

    Ce păcat că nu am urmărit niciodată România TV! Poate că-mi spălau creierul, dar așa, a rămas murdar! 😉

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Eu zic să-l lași așa. Pui o bască deasupra și nici nu se vede. 😉

      Reply
  6. Mi Argo

    imi pare rau ca trebuie sa intervin, dar rTV salveaza România dupa cum iî arata si numele. la fel si a3, dar sa nu ma repet. nu va faceti ca nu intelegeti! da? ganditi-va inainte sa-mi dati argumente care nu tin. e mult mai simplu: daca nu erau posturile astea, ce naiba faceam? pe cine mai dadeam vina? si tot ce e mai ascuns in om ramanea ascuns sau nu? puah! nu stiam niciodata ce poate soacra. nu puteam nici noi sa strigam impotriva manipularii cu teveul. pai ce faceam? stateam acasa si jucam septic in loc sa manifestam in frig? ce viata am fi dus, nici nu vreau sa-mi inchipui… nu! am devenit “speranta lumii” (dupa Al Jazeera, cel putin) tocmai pentru ca avem rTV si a3 de combatut. asa ca puneti mâna si coaseti tururile chilotilor alora neplatiti de Soros, mai puneti deasupra pantalonii aia grosi, puloverul, fularul, manusile, caciula, pancarta, senvisul in buzunar, luminita in telefon si hai ca avem treaba la zapada. si viscol.

    Reply
    1. krantz

      Ce naiba făceam? Bună întrebare. Poate că nu mai aveam acum oameni în stradă care aberau despre Soros, vînzări de țară și atacuri psihotronice de 7W. Și se concentrau pe principii, nu pe frici induse artificial fără absolut nicio dovadă. Dar mă rog, fiecare acceptă acele chestii care-i liniștesc creierul și-i întăresc convingerile alea pornite de la zvonuri.

      Reply
  7. Mi Argo

    pai vezi? multi români sunt foarte amatori de antenisme pentru ca asta le mângaie creierul. ei nu vor chestii ideale gen principii, ei cred in mita simpla, populara. îi distreaza barfa, cancanurile, asasinatele in direct, teoria complotului, vorbaria fara un sens anume. ce poti sa faci impotriva acestor obiceiuri, asta e marea problema.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Din păcate, în multe cazuri, aștepți să (le) treacă timpul.

      Reply
  8. Mi Argo

    atunci revenim la comentariul tau precedent si observam: pe care principii ne concentram?
    pe alea vechi erodate de antenismele ultimilor 27 de ani? pe noile “principii” promovate de educatia pesedista prin toata mass-media — vezi de pilda puie monta cu toate diplomele furate dar “inteles” si “iertat” de popor pentru ca e baiat smecher si minte frumos — ?

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Eu mă refeream la timpul celor care acum stau gură cască la rtv şi a3

      Reply
  9. Mi Argo

    … pe când eu ma refeream la timpul celor care asteapta… ca si ala trece, din pacate, in timp ce asteptam. daca il lasi sa treaca, trece o data cu tineretea si entuziasmul.

    Reply
  10. klaus

    krantz, dacă-ți anihila soacra ziare.com, era cumplit de banal. O chestie de statistică. Așa împaci și capra și varza. E pulverizată de numărul doi mondial, rTV. Burtierele nu-și aveau rostu’ la A3, e suficient că soacra-i departe.
    E și ceva trist în povestea asta! A3 are succes din cauza unor urmăritori cărora nu le e suficient că citesc ziare.com și alte publicații opozabile (n-am zis eu asta, e doar o constatare). Scot rahatul de-acolo și-l aruncă în cele patru vânturi. Brut!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Deocamdată e la început cu internetul și e destul de greu cu el citit de pe un telefon și așa micuț. Așa că singura sursă rămîne tot TV-ul cu informațiile alea gata mestecate de alții. După gust.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.