Ce nu s-a scris în presă după condamnarea Elenei Udrea

Vestea că judecătorii au hotărît ca timp de 6 ani Elena Udrea să fie în sfîrșit bună și pentru pușcărie, nu a fost lipsită de reacții:

  • Gardiencele de la Tîrgșor au început deja să parieze pe culoarea sutienului ce va fi oprit la intrare. Cota cea mai mare e pe cel norocos, model leopard, cu care a rupt gura concurenței în perioada de început la Inter.
  • În semn de respect, producătorul de apă exclusivistă Bling H2O a promis că va livra gratuit, pe toată perioada detenției, pet-uri produse special, necesare pentru înfundarea closetului împotriva șobolanilor.
  • Disperare la case celebre de modă din Paris și Milano: acestea au fost nevoite să-și refacă estimările pentru cifra de afaceri și să-și redimensioneze stocurile. Urmează 6 ani de criză.
  • Șoc și groază la salon! Coafeza personală a proaspetei condamnate a fost găsită zăcînd pe jos, inconștientă, cu mîinile încleștate pe placa de îndreptat. Se pare că gîndul la părul clientei sale ce va suferi iar o încrețire nefirească i-a cauzat o depresie profundă, împingînd-o la gestul necugetat și clasic cu pumnul de pastile.
  • Întrebați despre cum e posibil ca un condamnat să declare senin că: ”Eu nu accept să merg la pușcărie…”, un grup de doctori psihologi au confirmat la unison că totul pornește de la un tic verbal. După mai bine de 10 ani în care orice propoziție legată de bani începea cu ”Eu nu accept mai puțin de 10%…”, gestul reflex poate apare în orice context ce cauzează o nemulțumire.
  • Viitoarele colege de celulă au organizat deja o tombolă ad-hoc. Cîștigătoarea va avea dreptul s-o întrebe pe Nuți la intrare, arătîndu-i zîmbind și mestecînd o gumă Orbit patul de sus: ”Doriți să stați la clasa bussiness?
  • Forțat de noile împrejurări și cu gîndul la viitoarele vizite de susținere morală la penitenciar, Băsescu a renunțat la ”Levantul”, păstrîndu-și totuși feblețea pentru același Cărtărescu. Concentrîndu-se acum intens pe: ”Vorbitor. Aripa dreaptă”. Întrebat de reporteri și dacă există vreo diferență între regretul pentru suferința similară a fratelui Mircea și cea a Elenei, fostul președinte a răspuns hăhăind caracteristic: ”Normal că există. La frate-miu doar brînza era pe bani. La Elena era toată țara.”
  • Valuri de lacrimi la Facultatea de Teologie la care Udrea era studentă. Corpul profesoral a anunțat că, deși cu un ochi plînge pentru faptul că au pierdut atît de timpuriu așa o studentă eminentă, cu celălalt rîde la gîndul că astfel, ca mai toți cei ajunși la pușcărie pe modelul Becali, îl va găsi mai repede pe Dumnezeu. Ba chiar unul dintre lectori a concluzionat, cu ușoare urme de invidie: ”Ce înseamnă, domle, să ai bani! Practic, ajuns acolo, ți-l angajezi direct pe Cel de Sus ca meditator!

 

2 Comments

  1. racoltapetru6

    Îmi place umorul tău, mai ales că face concurență cu succes bancurilor duminicale pe care le găsesc eu. Felicitări pentru inspirație, domnule Krantz! 🙂

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Mulțam de apreciere. Mă strădui în continuare, neprecupețind niciun efort…

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.