Scurt pe doi (30)

Rămasă în pană de vicepreședinte, după ce Rovana Plumb i-a suflat lu Udrea titlul de ”bună pentru România”, fiind practic cea mai pricepută femeie din țară la orice și oriunde, chiar dacă singurul lucru ce o recomandă e doar coafura anilor 80, pe modelul ”din bube mucegaiuri și noroi…”, grupul majoritar din Camera Deputaților n-a mai stat pe gînduri și a și scos din pepiniera nesecată de cadre următoarea propunere pentru funcția cu pricina: Florin Ciordache.

Și deși în orice țară civilizată, la o primă vedere, astfel de gesturi ar fi imediat răsplătite printr-o spînzurare cu capul în fum de ardei iute a celui cu ideea, în realitate psd-ul vrea să arate că-i pasă de viitorul țării. Fiind un exemplar reciclator de gunoi.

*******

Speriat inutil de gîndul că altcineva i-ar putea lua vreodată titlul de ”cel mai caraghios om politic de la noi”, Băsescu s-a trezit iar îmbrăcat în costumul lui de Zorro și punîndu-i în frunte  ștampila de ”panaramă” lui Dragnea. Asta după ce, cu nici o săptămînă în urmă, nu-l scotea din ”marțafoi” pe ministrul rînjitului justițiar Toader. Normal, va urma acum replica pe măsură a lui Dragnea. E drept, una în stitul obișnuit, mai pe sub mustață. Aia care a văzut și numărat multe la viața ei, dar cu efect de băț prin gard asupra unui cap cuprins de tulburare, turbare și Alzheimer indus. Practic, e o cursă contracronometru pînă la momentul în care de la microfonul parlamentului vom auzi în direct primul: ”Futu-te-n cur, Liviule!

3 Comments

 1. Ionut

  Radem, noi, radem, dar, momentan, Base pare singurul care face opozitie (verbala, de mahala, in stilul obisnuit) psd-ului. Da, stiu, “opozitie” e un termen pretentios, el fiind in aceeasi barca cu ailalti, e doar de fatada ca sa mai anime putin treburile, dar restul parca au murit.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Așa e. Ce face Băse nu e deloc opoziție ci doar plătiri de polițe pe model ”ba pe-a mă-tii!”. De restul, ce să zic? Ca să mori trebuie să fi existat mai întîi.

   Reply
 2. Ionut

  Eu ma mint frumos ca ceilalti chiar au existat. Dar unii au crezut ca e de ajuns sa n-ai ceva intre picioare ca sa fii Merkel sau Thatcher, iar ailalti au gresit formula castigatoare si acum asteapta “externele” sa-i invie sau sa-i ingroape.

  Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.