Culta şi oculta

Se pare că, dacă ai trăit o viață cu nasul prin cărți, scenarii şi scene de teatru, n-ai cum să ratezi o agapă aniversară a celei mai cunoscute bibliotecare din România. Mai ales dacă drumul pînă la locul zaiafetului e  presărat, ca-n povestea lui Hansel şi Gretel, cu firimituri de bani. Unii lăsați expres pentru ademenirea celor care, prin asociere, crezi tu că te vor face să pari mai inteligentă decît eşti. Chit că lumea oricum te va percepe în continuare ca pe o matroană a artelor.

Mai jos e o poză pentru eternitatea pupincurismului ridicat la rang de artă. Păcat, păcat… de sîngele vărsat la filmările cu Mel Gibson. Pentru că, nu-i așa, patimile adevărate se trăiesc în viața reală nu pe ecrane.

Maia și Gabriela: un monstru sacru și unul profan ai teatrului românesc. De stat. Unul evreiesc iar celălalt unul ieftin.

2 Comments

 1. Renata Carageani

  Scurt și mușcător. Chiar mi-a plăcut!
  Eu aș fi comentat și foto, în sine. Până am văzut poza mare, am crezut că madam Firea e în vizită la vreun spital de top și-i strânge mâna unei paciente în cămașă de noapte, care nu mai are mult de trăit. O fi și fotograful de vină, și neîngrijeala Maiei M., și croitoreasa primăriței…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Legat de aspect, o fi modul Maiei de a spune că nu dă doi bani pe dna primar. Pentru că ea a venit să ceară nu să dea.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.