Arză-ne-ar focu!

Din ciclul de reportaje specifice pe tema: ”Să se mire proștii”, ProTV a mai făcut unul. Intitulat pompos Experiment, materialul s-a vrut a fi un semnal de alarmă legat de felul în care primarii marilor orașe, pe considerente electorale și tocat bani publici, insistă să se joace cu focul. Lăsînd totul pe umerii lui Dumnezeu cu care se pare că avem un barter: noi îi facem case cît mai multe, el trebuie să ne ferească de orice. Iar imaginea de ansamblu arată clar că, de fapt, ce a ieșit după montaj e doar un prolog la următoarele reportaje cu mașinile de pompieri în spate și cu avalanșa de întrebări inteligente adresate celor din jur: ”Și ce-ați simțit cînd ați văzut flăcările în sufragerie?

Dacă n-ar fi de plîns, am putea chiar rîde la unele faze. De exemplu la cea la care Institutul de cercetări le-a dat reporterilor cu experimentul în cap, cerîndu-le și o bucată de bloc, nu doar un petec de polistiren decupat dintr-o termoizolație făcută la normă.

De colecție e și momentul specialistului prezent în filmare. Cel cu un dom profesor care, la cravată și costum, dă foc pentru exemplificare, într-o sală obișnuită de curs, la chestii inflamabile (muie PSI !). Suflînd apoi cu profesionalism în flacără, atenționînd și asupra vaporilor toxici degajați și călcînd stropii aprinși de pe jos, cu siguranța celui care știe clar dictonul cu: mie n-o să mi se întîmple nimic. Punînd astfel bazele viitorilor ingineri care vor ști exact cum se testează chestiile.

Iar concluzia din final, unde se spune că, aflîndu-se în treabă și propunînd eliminarea polistirenului din rețeta de succes, Ministerul dezvoltării și-a văzut deranjată freza pe motivul clasic de ”You fucked with the wrong guys”, s-ar putea traduce simplu: Lasă-i să ardă, dacă-s proști!

2 Comments

  1. racoltapetru6

    No, că nu mai știu nici eu ce să cred! 🙁

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Stai liniștit. Oricum se cere mult chestia aia cu crede și nu cerceta. 😉

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.