Muică, suntem cap de piatră…

Pentru cei care încă mai trăgeau tare, rîvnind la premiul Darwin în politică pe anul în curs, o veste proastă ar putea să le taie tot elanul. Nu de alta dar se pare că titlul s-a adjudecat deja. Atît la simplu cît și la categoria de grup. Iar ceea ce părea prin primăvară un fel de glumă de Caracal, s-a transformat în decizie oficială. Blagoslovită de popi locali și hulită doar de cîțiva consilieri județeni din opoziție. Unii care au fost acuzați că nu știu istorie și habar n-au despre cum se face reparația morală cu banii de la fraieri.

Așa că, în ciuda acestora și pe motivul ciclicității istorice a lui ”Ciocu mic! Acum noi suntem la putere!”, grupul de sifonari PSD-ALDE, filiala Olt, s-au trezit peste noapte fierți pe întărirea identității cultural-istorice a județului și au băgat gaz la bugetul local. Lăsînd să curgă bolborosind în valuri 500.000 de lei în cinstea romanaților de ieri – ăia care sigur au plîns cu muci la reforma administrativă din ’50 cînd le-a pierit numele județului – și în buzunarele românașilor de azi. Ăia ajunși în funcțiile ce le dau dreptul să-și fluture degetele mijlocii prin fața tuturor, înfingîndu-le apoi cu nonșalanță în curul legii. Aia a bunului simț pentru că cea din hîrtii e praștie de mult și zîmbește știrb la toți credulii care o mai cred ca pe Udrea: bună pentru România.

Iar hotărîrea trîmbițată cu mîndrie și damf de praz de șeful CJ Olt, ce cheamă oltenimea la o aiureală de referendum, la fel de util ca umbra lui Dragnea pe planetă, arată cît de mult s-au adaptat bandiții la cerințele pieței. Mai ales cînd îl ai și pe Ciordache în comitetul de inițiativă și orice problemă apărută e deja un vis urît care s-a dus cu noaptea.

Nu se schimbă nimic, niciun act de identitate, niciun permis de conducere, niciun certificat de naştere, paşaport buletin, plăcuţe de înmatriculare ale maşinilor, nu vor fi schimbate decât la termenul de expirare al lor. Alte costuri suplimentare decât cele pe care le-am prevăzut noi din bugetul CJ pentru a ţine acest referendum nu vor fi”. (sursa) Sau, mai pe scurt și pe înțelesul local: Nu găsirăm alt motiv de furăciune și inventarăm referendumu că prea avuserăți fețe de proști

 

2 Comments

  1. gheo

    Propun ca si judetul Covasna sa-si schimbe numele in Trei Scaune, Teleorman si Giurgiu in Vlasca si Teleorman, Vrancea, in Putna si tot asa!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Ăhă, și cîte mai sunt de la Burebista încoace. Practic cred că de asta ne și merge așa nasol pe aici. Nu suntem reparați moral și trăim ca proștii fără o identitate cultural istorică corectă.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.