Mai dă-te, fa, Doino, în pana mea!

Continuînd neabătut mersul pe linia partidului, una plină de culmi desenate frumos – cu carioca braziliană și la ceas de seară, în studiourile TV partenere – de idolul mustăcios al pensionarilor și enoriașilor creduli ai bisericii ”Să ni se dea!”, o spălătoare politică în urechi de rit vechi, numita și răsnumita în funcții ministeriale Doina Pană, s-a trezit scuipînd în(spre) public rezultatul muncii ei de care pare foarte mîndră. Bineînțeles, cu pretenția că ceea ce i s-a lipit de limbă cu prilejul operațiunii e – vorba poeziei – un șirag de piatră rară pe moșie revărsată și nu o mizerie ce bate într-un maro specific unei situații de căcat spre care suntem tîrîți cu toții, într-o frenezie continuă, ce încearcă să mascheze o singură curiozitate: pînă unde vor sări stropii?

Mi-e greu să cred că propunerea ei către televiziunile și partea de media care nu dau suficiente știri pozitive despre mărgelele cotcodăcite de găinile psd-alde prin cuibarele proprii e pornită din capul ei și nu o altă directivă din parcursul stabilit de echipa de consilieri străini. Ăia angajați să se joace cu mințile maselor pentru care deschiderea abecedarului economic e un fel de înjurătură de mamă la pachet cu furtul buteliei. Nu de alta dar s-a dovedit clar că în psd nu se dedulcește nimeni la rahat de capul lui, ci doar conform programului. Unul ce are toate analizele de risc calculate la zi. Că doar n-om crede acum că jocul de glezne al vajnicului Chirica de la Iași, ce o ardea haiducește astă iarnă sau că alba-neagra cu uite coaiele – nu e coaiele  a lui Grindeanu au fost altceva decît niște eșapări controlate care să detensioneze mediatic niște situații ce mocneau suspect.

Dacă stăm și analizăm puțin, dorința doinită cu jale de această Ileana Stana Ionescu a politicii de la noi pentru știrile pozitive, ce vine și la pachet cu zăhărelul financiar fluturat pe la nas, e pînă la urmă una absolut normală. Mai ales într-o țară în care orice și aproape oricine are un preț. Și dacă tot s-au trecut la paușal toate cheltuielile bugetului, ce mai contează niște firfirei pentru făcătorii de știri ce trebuie să prezinte în culori pastelate o realitate ce pute prin toate încheieturile. De preferat, bănuiesc, după paletarul celor de la RTV și Antena 3. Și apropo de acestea, abia aștept o burtieră exploziv-pozitivă care să pună pe plus o chestie făcută bine de ”ceilalți” care au fost pe la guvernare. Că dacă nu, rămîne cum am spus: Mai dă-te, fa, Doino, în pana mea! Cu tot neamu tău de făcători de bine!

2 Comments

 1. clujanu

  ” nu o mizerie ce bate într-un maro specific unei situații de căcat”

  acilea ati evitat un pleonasm? Mi-a plăcut!

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Coincidența face ca spectrul coloristic să fie oarecum comun.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.