Echipament de anti-talent

Se pare că, după episodul mistico-religios, cu iconițele expirate și pupate-n pagubă de tata Puiu (ce ne-au ferit de toate relele, inclusiv de calificări la mondiale) și cel al experimentului ratat cu chestia aia nemțească adusă pe post de Mercedes, deși mustața din anii 70 rînjea toată ziua a Trabant, federația de fotbal a zis că ar fi numai bine de pus în practică rețete consacrate de succes. Unele aduse la rang de artă de crema Firească a politicii. Aia care nu contenește să considere că, pentru a avea succes, orice lucru trebuie început de la vîrf și nu de la bază unde, vorba aia, doar fraierii și săracii se înghesuie să caute soluții.

Într-un sport în care performanța la noi înseamnă să reziști cît mai mult la băutură, fumat și să nu te prindă antrenorul cînd o faci lată în cantonament, să vii acum, în plin fiasco și să trîmbițezi că de aia nu nimereau ai noștri mingea, că n-aveam un blazon cu ferma animalelor pe el, denotă că ești clar dispus să-i iei coroana de pe cap unui Becali revenit pe calea dreaptă a delirului.

Adorabilă e și prezentarea făcută de doamna de la agenția de publicitate (de pe la min.8:00) care a luat caimacul. Una care, mestecînd șabloane verbale la kil, părea clar că se pricepe la fotbal. Mai ales la cel modern care, iată, se împletește de minune cu heraldica cavalerilor din Evul Mediu. Chiar mă și mir că nu apar filigramate pe undeva, așa, ca un fel de cusătură simbolică, semnăturile lui Gelu, Glad și Menumorut.

Poate că acum, cu blazonul ăsta care cică leagă regiunile țării, de parcă asta era problema selecționaților în fața cărora nu le mai tremură jambierele nici măcar pescarilor din Feroe, or reuși și fotbaliștii noștri să lege trei pase către poarta adversă. Și asta fără a mai implica portarul propriu. În rest, rămînem ca pînă acum, indiferent de domeniul în care, teoretic, am vrea s-o luăm din loc : ne facem că lucrăm de zor și băgăm bani în coperțile strălucitor-aiuritoare cu care să luăm ochii privitorului rămas gură cască în așteptarea unei muște la promoție. Chit că, între ele, ținem strîns blestemul din povestea poveștilor: Pule ai zis că sameni, pule să dea Dumnezeu să se facă!

3 Comments

 1. Marian

  Pule au zis ca samana …PULE SA LE DEA DUMNEZEU !!!! Asi adauga eu cu respectul ce ma caracterizeaza : ” alea ” sa fie in norocul lui Burleanu si al alora de l-au ales in fruntea FRF ! A cui pila o fi asta frate ca…imi vine jitia doar cand ai vad moaca ?!?

  Reply
  1. krantz (Post author)

   O fi, n-o fi, nici nu mai contează. Dar cît timp banii tocați nu-s de la buget, poa s-o pună șefă de federație și pe Floricica dansatoarea.

   Reply
   1. Marian

    Ma crezi sau nu , nici pe mine nu ma intereseaza ! Insa , crapa fierea-n mine de oftica cand vad ca…mai frate peste tot dar peste tot sant pusi , numiti ” votati ” pilangii , adica…pilele cuiva . Nu-i vorba despre tocarea de bani de la buget { atat ar mai lipsi pai , insemna ca nea Mitica ar fi fost si azi Presedinte la FRF } ci de ceea ce se petrece azi in fotbalul romanesc care , nu ca ar fi fost vreo lumina pentru alte tari dar , atat d e jos , chiar nu credeam vreodata ca poate ajunge . Respect !

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.