Incubatoarele puterii

Cu ochii pe prognoza meteo mai ceva ca pe butelie, sau, mai degrabă, ca pe contractele cu firmele pandelizatoare, primara Bucureștilor s-a repezit să dea o nouă bulă personală din colecția atît de dragă ei: ”Mai dă-o-n mă-sa de carte!”. Că nu degeaba a renunțat ea la o viață în mijlocul cărților pentru care s-a pregătit temeinic ca bibliotecară.

Cum era și normal, lumea s-a scandalizat din nou pe motiv de paritate țînțar-armăsar din capul blond călăuzitor. Arătîndu-i valorile de temperaturi estimate pentru vineri la care pînă și virușii rîd în hohote. Dar Gabi, de parcă cursurile s-ar fi ținut în aer liber, s-a ținut tare-gard pe poziție. Asumîndu-și decizia de cloșcă grijulie cu puii de bucureșteni, ce trebuie neapărat cocoloșiți și ținuți la căldură să nu cumva să le înghețe intelectul. Unul ce trebuie folosit la timpul potrivit și în direcția indicată.

Și uite-așa, într-un salt peste ani, dacă pentru noi frigul era un motiv pentru celebrul ”Îți mulțumim, partid iubit, că ne-ai călit!”, actualalei generații îi vine mănușă un: ”Îți mulțumi, partid iubit, că ne-ai prostit!”. Oricum eram pe drumul cel bun ca nație dar nu strică niciodată o confirmare.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.