Cîț de-aici!

Vrând cu orice preț să arate lumii întregi că zicerea cu ”alții moare ș-așa n-are!„ e brand tradițional românesc, PNL-ul, printr-o mișcare măiastră de seppuku politic combinată cu lăsarea creierului pe avarii, a reușit azi să-și tragă singur un șut în cur. Un șut atât de puternic încât acum, vorba aia, singura soluție de scoatere a chiloților de acolo e doar patentul.

Așa că, prinzând de veste că, a naibii virus, le-a dat pasența peste cap și ieșea la drum de seară cum că fața de spaima pieptănului a lui Cîțu uma să apară pe peretele oficial cu Brătienii de la partid și nu doar în colecția de glume politice cu pariuri pe cai morți, capii galbeni au hotărât că Florinache se poate întoarce liniștit la abacul și bastonașele lui de la Finanțe. L-au pus să-și scrie epitaful de om politic pe facebook și l-au trimis să lase la garderobă pălăria aia mare cu care s-a tot fîțâîit acasă prin fața oglinzii, sperând în sinea lui că așa ar mai putea ascunde frizura aia de fugărit de oameni cu halate și vorbe liniștitoare prin curtea Socolei.

Ce coregrafie de căcat! – au exclamat colegii de parlament – precum lupul din bancul cu iepurașul. Ba chiar s-a dat cu Huo! în plen la gândul că li s-a stricat weekend-ul cu mișcarea asta a unor strategi de lupte cu râme.

Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu! – a strigat din dosul mandolinei Ludovic I, II și aproape III, împins de la spate de colegii convinși că șeful de partid e un fel de Sf.Gheorghe ce poate sta singur cu paloșu la gâtu Covid-ului.

Parcă mi-e poftă de niște consultări cu partidele! – a bălmăjit de pe-o foaie Iohannis, cu intonația și gestica unui cititor începător în Braille, supărat puțin că a fost scos din carantina autoimpusă la palat.

Cât despre lumea obișnuită, gestul a fost un bun prilej de a mai pune în coșul deja cu vârf încă trei kile de făină, opt pateuri, cinci casolete cu mici și ultima pungă cu paste rămasă la raft în supermarket. La naiba! Pe lângă criza coronavirsului și cea politică, ce mai contează una de bilă? Scapă cine poate!

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.