Jurnal pă pandemie 4

După ce Iohannis s-a supărat leoarcă pe conducerea de la Suceava și și-a luat decorația înapoi, cred că trebuie să fii cel puțin nebun să vrei să te mai internezi în ziua de azi într-un spital fără Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler…


Citeam că nu numai la noi sunt medici care-și pun stetoscopu-n cui și palma-n cur, descoperind brusc că o apucaseră în viață pe o cale greșită. Așa că, dacă ăia mai curajoși au făcut Medici fără frontiere, de ce nu s-ar organiza și ăștia mai fricoși în Medici fără onoare? Mai un congres, mai un schimb de experiență…


SUA le cere aliaţilor din NATO să nu-şi diminueze cheltuielile militare, în pofida pandemiei de coronavirus. Pentru că, desigur, elicopterele de atac și niște F16 sunt numai bune acum în lupta cu covidu. Eu înțeleg că cineva rămâne cu marfa pe stoc, dar e cam de porc să vii acum în târg și să strigi: Luați corvete, nu vizete!


În timp ce spitalele din țară încep să-și atârne, unul câte unul, de poarta de la intrare anunțul cu: ”Avem covid proaspăt!”, conducerea liberală insistă să demonstreze tuturor ce înseamnă o conjurație a imbecililor, numindu-l pe fostul ministru Costache consilier onorific la ministerul sănătății. Deci ceva legat de onoare. Băiete, muzica!


Testarea bucureștenilor se amână. Firea: ”Testele vin în țară mai târziu decât am crezut”. E clar: cu lipsa asta de avioane vor ajunge cu primul stol de berze.


Am mai avut noi un președinte care, văzând că lumea nu vrea să mai stea la locul ei, i-a amăgit cu niște bani. Și nu prea i-a ieșit pasiența. Domnu Iohannis, aveți plinul făcut la elicopter?


Hai că au reușit autoritățile să-i liniștească și pe cei care-și rupeau cămeșile, din dosul tastaturii, murind de grija fratelui românului, codrul.
Prin ultima ordonanță militară, membrii gărzilor forestiere, adică tot ăia care aveau grijă și până acum să nu rămână vreun buștean lăsat aiurea prin pădure, vor verifica la sânge șoferii camioanelor care transportă lemn, pentru a se asigura că aceștia poartă mască.


Spunea un nenea doctor la tv să stăm în case și să respectăm toate cele, pentru a nu îngenunchea sistemul nostru medical. De parcă până acum acesta a stat drept și semeț și nici nu i se vedea pe frunte urma de cataramă de la cureaua politicului.


Cred că după ce vom putea ieși liberi din case, facebook-ul se va umple de poze cu coafeze epuizate de la atâta stat în picioare și de la cât miros de vopsea de păr vor inhala. Plus filmulețe cu tremur necontrolat al mâinilor de la atâția foarfeci trecuți prin ciuf. Practic, relansarea economică va sta pe umerii lor.


Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.