Jurnal pă pandemie 5

A mai numărat careva boabele de orez din pungi? Mai fură ăștia la gramaj? Că trebuie să ies la cumpărături și n-aș vrea să fiu păcălit.


O procesiune cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, a avut loc, duminică, pe străzile Capitalei. Procesiunea, condusă de episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul, a fost una “discretă, restrânsă, formată din trei autovehicule”, scrie Agerpres.

La întoarcerea în mănăstire, episcopul a primit un telefon: era Evul Mediu și cerea să i se dea procedurile înapoi.


Premierul Indiei, preşedintele și parlamentarii vor avea salariile reduse cu 30%, pe fondul pandemiei de coronavirus. De banii astfel economisiți se vor achiziționa echipamente specifice combaterii virusului în țară: nuiele, bastoane și, respectiv ciomege, pentru cazurile mai grave.


Conform zicalei ”fiecare cu izoleta lui”, renumitul expert în pandemii globale, Gigi Becali, a declarat: ”Am spus că la noi, la ortodocși, liturghia apără. În Belgia sunt 20.000 de cazuri și în toată ortodoxia sunt 3 milioane de locuitori și nici 10.000 de cazuri. Nu avem toți același Dumnezeu. Noi, ortodoxia, îl avem pe Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Duhul Sfânt. Ceilalți sunt idoli, hai să nu intrăm pe teologie.”
Nici nu cred că e indicat să intri cu nea Gigi pe teologie. Ești mai puțin expus la pericol dacă rămâi afară, fără mască sau declarație pe propria răspundere. Și dacă tot ai ieșit, poți merge liniștit să pariezi pe ce va spune expertul peste vreo 2 săptămâni, când se va împuți brânza: ”E doar lupta cu Diavolul care a venit să ne pedepsească, mai ales pe cei care au fumat, pe ascuns, în baie să nu-i vadă Dumnezeu”.


România va trimite în Italia, în zona Milano, o echipă formată din 11 medici şi şase asistenţi medicali, a anunţat luni preşedintele Klaus Iohannis.
Ce dilemă pentru acești oameni… O fi pedeapsă sau bonus?


Nici bine n-a apucat noua conducere militară de la spitalul din Suceava să dea armata jos din pod, că s-au și trezit câțiva răzeși de acolo să strâmbe din nas. Că, vezi doamne, le cam put noile reguli cu purtatul echipamentului de protecție, pe motiv că li se turtește cocul sau că nu mai au libere buzunarele de la halate, unde să îndese pacienții, după datină, câte una-alta. Momentan, e pusă în discuție demisia deși, la cum stă treaba, mult mai potrivită ar părea olecuțî di bataie.


Președintele Iohannis a anunțat că-l manâncă pixu să semneze un nou decret de prelungire a statului la gura sobei. O adevărată Bunavestire pentru toți primarii, care au în față încă o lună de sex cu bugetele locale, spre a-și îndeplini în voie toate fanteziile lor ca agenți sanitari: cu ”dezinfectat” aiurea și la mișto bulevardele principale, că doar acolo stă crăcit nemernicu, pe asfalt, în mijlocul străzii, cu pulverizat aleator copaci din parc și ziduri de case ce par suspecte în ochii privitorului cu fâsul, cu aruncat din elicopter apă cu clor peste blocuri că, vezi doamne, se-ntinde panarama, ca iedera. Nici nu mai contează cât de toxice sunt substanțele folosite și că ne-ar putea face mai mult rău decât niciun bine. Important e să simțim cum se scurg banii printre picioarele noastre.
Și noroc că stăm prin case, că altfel i-am și auzi strigând cu năbădăi: La pompe, tovarăși! Totul pentru front, totul pentru victorie! Vom înfrânge!


Dacă tot s-au amânat alegerile până la Sf.Așteaptă iar viața politică e doar cea de pe Skype, n-ar fi normal să se taie din bugetul și-așa zdreanță al țării și sumele cu finanțarea partidelor? Mă rog, să le dea 3 euro de-un abonament nelimitat la Digi, iar pentru restul, vorba bancului: muie!


Ieșit dintr-o izolare și forțat acum să intre-n alta, Sorin Oprescu crapă puțin ușa dulapului cu scheleți ai istoriei în care dormea liniștit și-și dă cu părerea vis-a-vis de cum se conduce un spital. Și uite-așa, cu o simplă umezire de proteză cu limba, demontează și partea a doua a propriei sale ziceri: ”Nu suntem toți, doamnă, neam de hoți și de derbedei”.


Știe careva la ce dată s-a ajuns cu programările la coafor? Să știu și eu cam în ce perioadă aș putea face o rezervare pe Booking.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.