Jurnal pă pandemie 9

Văd că Vela e iar la costum. Pesemne că restul gecilor sunt atât de mânjite cu bor că-ți ia nasul.


Momentul ăla când sistemul sanitar de la noi va ajunge pe vârful curbei…


După ce, de-o lună încoace, a raportat doar câteva decese zilnic, China a anunțat azi 1290 de noi morți din cauza lu covid. Practic, o femeie de serviciu, ceva mai conștiincioasă, a ridicat puțin un colț de covoraș dintr-un spital să bage nițel mătura și pe acolo și a dat de ei dedesubt. Rămâne de stabilit la organizația de bază a partidului care-i nesimțitul căruia i-a fost lene să facă o treabă ca lumea. Sigur se va lăsa cu avertismente.


Mă uitam la scuzele alea chinezești, ieftine, referitoare la jackpot-ul de morți proaspeți pe motiv de virus. Cică n-au avut oameni suficienți să țină evidența, că toți erau ocupați să salveze viețile celor în situații critice.
Cred că la 1,6 miliarde, asta cu ”n-am avut suficienți oameni” e un fel de glumă chinezească. Și mă mir că n-au spus că, de fapt, țineau evidențele pe niște foi subțiri de bambus dar a trecut un Panda pe acolo, le-a mâncat și asta a fost. Până și-au amintit numele morților, până i-au adunat, a durat ceva , nah…


Hai că i-am dovedit pe ăia care prăduiau pădurile! De vreo două zile, nimic pe facebook, niciun transport, nicio drujbă, pauză totală.
Mai rămâne să-i înfrângem și pe criminalii ăia care vor să ne bage 5Gul și putem muri liniștiți de covid. Haștagunițisalvămțaradeproști.


Coreea de Nord a raportat primele cazuri de coronavirus. Toți au mulțumit, cu lacrimi în ochi, președintelui țării pentru onoarea de a avea kimvid19.


Nu știu cum e pe la alții, dar primarul nostru de la sectorul 3 are cele mai mișto texte atunci când e prins că dă iama-n rahat. Sîc!


Undeva, într-un colț de Voluntari, o familie simplă de țărani își educă copiii, obișnuindu-i de mici cu frica lui Dumnezeu.
Din păcate filmulețul nu mai cuprinde și concluzia pe care puii de primari trebuie s-o bage la cap: arăți proștilor ce vor să vadă, în timp ce tu le golești buzunarele. Hai, doamne-ajută!


Zic agențiile de știri că Papa Francisc a început liturghia de luni făcând apel către politicieni să pună de-o parte divergențele și să lupte uniți în criza provocată de COVID-19. “Ne rugăm pentru ca partidele politice din diverse țări să caute împreună binele țării lor, nu binele propriului partid”, a continuat Papa Francisc.
Cred că după ce și-au șters o lacrimă scursă pentru camerele tv, politicienii s-au întors la ale lor zicându-și în cor: Hai că moșu ăsta e deja pa-pa!


A scăzut prețul la petrol în așa hal că a ajuns barilu mai ieftin ca Barilla.
Încă puțin și-o să ne ducem la benzinării să luăm un brăduț odorizant și de rest să ne facă un plin.


Bă, unu n-am văzut să-și pună la poza de profil o ramă cu #jesuisspartacus. Ce jos am ajuns ca societate…

4 Comments

  1. Ghiorghe Nicolae

    Doamne, Pandele are altar, sau ce o fi, în casă! Am observat că se ruga în ciorapi şi trening, mă rog, de firmă, dar tot trening! Cocalar!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Nu contează cum te rogi. Important e să iasă banu.

      Reply
  2. Ana G.

    Am crezut că nu văd bine! Ce e aia, bre, expoziție de icoane?! Îmi place jurnalul ăsta al tău, să știi.

    Reply
  3. krantz (Post author)

    Nu e expoziție, e doar o biserică particulară de familie. Circuit închis. Cultul: Martorii lui Pandele.

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.