Doar o zgaibă să-ți mai ling

Ies din Lidl și mă îndrept spre mașina din parcare. Alături de a mea, tocmai parchează alta. Din mașină iese o tânără. Regulamentar, cu mască pe față. Măsurînd din priviri metrul ăla jumate față de altcineva din jur. Închide mașina și dă să plece, aruncând o privire spre ea. Pare oarecum nouă. Sau doar proaspăt spălată. De mașină zic.

Și-o văd că se întoarce din drum. Tânăra. A descoperit ceva pe spoilerul spate. Trag și eu cu ochiul în timp ce-mi îndes în portbagaj de-ale gurile luate. Pare că are ceva infim acolo, dar observabil numai dacă te uiți foarte atent și foarte de aproape. Oricum unghia e groasă față de zgaiba aia de pe spoilerul de plastic negru.

Freacă puțin zona. Nimic. Insistă. Parcă-parcă. Își dă masca jos și-și umezește degetele cu care freacă de zor acolo. Hai că se ia! Mai pune o dată degetele pe limbă și-i dă pe dungă, ca un ultim retuș. Face un pas în spate. Apoi schimbă unghiurile de privire stânga-dreapta. Pare mulțumită de rezultat. Își pune masca la loc și pleacă, nu înainte de a mai întoarce o dată privirea spre mașină.

‘Tu-te-n gură, covide, ce paranoic m-ai făcut!

2 Comments

  1. Renata Carageani

    🙂 Mi s-a întâmplat și mie, la casa de marcat din Mega: duc degetul la gură să-l umezesc, să dezlipesc punga, dau de mască, las mâna în jos, iar încerc, iar mască… presupun că am repetat gestul de cel puțin patru ori, creierul meu nu procesa eșecul, casiera se holba la mine, m-am dezmeticit, cred că m-am înroșit pe sub camuflaj… m-am simțit, în fine, mai nasol decât dacă aș fi strănutat.

    Reply
  2. krantz (Post author)

    Cred că era mai mișto dacă aveai reflexul celălalt pentru astfel de cazuri: scuipatul.

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.