Jurnal pă pandemie 18

22.05.2020

Dacă tot iau ăștia temperaturile la intrarea în locurile publice închise, poate că n-ar strica să le și centralizeze undeva și, zilnic, pe modelul cotelor apelor Dunării, să dea un buletin informativ cu prognoza la radio. Să poți alege din timp și în cunoștință de cauză unde vrei să vezi tâmpiții care se ceartă cu paznicii.

  • Kaufland 36 cu 5, scade 0,2 grade
  • Lidl 35 cu 9 crește 0,5 grade
  • Carrefour 36 cu 8, staționează

Mai nasol va fi la administrațiile financiare unde se vor depăși constant nivelurile de alertă. Știe toată lumea că acolo simți că te ia cu călduri instant când încep să te plimbe de la un ghișeu la altul.


Uite o idee care să oprească migrația medicilor de la noi: instituirea obligativității ca fiecare companie să aibă un cadru medical care să ia temperatura la intrare. Locuri de muncă asigurate, se liniștesc și spiritele înfierbântate care vor fi verificate intim de personal calificat…

Dar nu cred că se vrea. Vorba lu nea Marcel, 4 clase, care se prinde imediat de niște chestii: Sunt alte interese la mijloc.


23.05.2020

Zâna capitalei, Gabi Face Tot, responsabila cu minunile la adresa bucureștenilor, a anunțat că baghetuța ei ne-a mai îndeplinit o dorință. Aia cu testarea în masă (mă rog, mai mult o măsuță) pentru aflarea răspunsului la întrebarea care macină omenirea pe timp de pandemie: Am fost sau n-am fost?

Nu știu de ce, dar am sentimentul că toată lumea va ieși bine la test. Și, la final, când autoritățile se vor bate reciproc pe spate, vom bifa proverbialul: Operația a reușit! Pacientul (covid) mort.


Mă uit pe clasamentul cu covidu. Pe zi ce trece, suntem tot mai jos. Trec alții pe lângă noi fluierând.Ce nație delăsătoare! Ce lipsiți de ambiție suntem! Și începusem atât de bine…


25.05.2020

Întrebate a ce miroase împărțirea mumă-ciumă, în ce privește respectarea legii cu înmormântarea lu Pimen, autoritățile au bălmăjit un răspuns din care s-a înțeles doar: A rahat!


26.05.2020

Nu știu alții cum sunt, dar eu abia aștept să văd ce mai scoate Bill Gates pe piață. În afară de update-urile la Windows. La cât potențial are omul ăla, mi-e greu să cred că se va opri aici. O fi pierdut el o bătălie, cu covidu ăsta ce pare că-i pe ducă, dar nu și războiul. Mai ales că acum, când Soros pare că s-a lăsat pe tânjală, e atâta loc în piață.

Așa că mă duc să pun la microunde niște pungi cu popcorn. Să fiu pregătit, așa, mai pe la sfârșit de an, de jurnalele în care se vor umple gurile prezentatoarelor tv cu ”și mai noul coronavirus”. Să aibă idioții ce scrie și da mai departe, cu sentimentul ilegalistului de la ”Scânteia”. Pe ei, Bill! Pe mama lor!


Pare că, încet-încet, lumea se scutură de ce-a fost mai rău și începe să reîncălzească ciorba aia de-o numeam ”viața de dinainte”. Vă dați seama câte ”Deja-vu” -uri o să avem?


Peste 9 milioane din cei 11 milioane de locuitori ai orașului Wuhan din China, locul de unde a pornit epidemia, au fost testați în ultimele 10 zile.

9 milioane de teste în 10 zile?!? Pe toți liliecii! Să înțepenesc! Ori toți ăia 11 milioane din Wuhan sunt cadre medicale, cu laborator propriu acasă, ori s-au testat între ei cu metoda: ”Ai? N-am! Aia e!” Shie-shie!


Citeam că acum, la spartul covidului, au început să bâzâie niște trântori prin jurul stupului cu diplome de BAC. Că cică nu e suficient că examenul se dă din juma de materie și parcă ar fi mai indicat să nu se dea deloc. Să avem și noi un procent de 100% la promovarea examenului final. Să nu mai râdă lumea de noi că, de fapt, școala românească e în topul producătorilor de loaze.

Gurile mai informate din sistem, zic că în spatele acestei manevre ar fi fabricile de diplome universitare care ar avea astfel asigurat stocul de marfă calitatea I-a. De vacă.

Sper să nu se ajungă, totuși, la această variantă. Și primii care să o conteste să fie elevii dintr-a XII-a care știu ce-au făcut timp de 4 ani. Nu de alta, dar dacă se va ajunge acolo, atunci nu va mai fi vorba de trântori și de miere, ci doar de muște și rahat.


27.05.2020

Deși mulți au încercat să-i scoată cu frumosul dracii din cur, nea Teo Barbălată și-a făcut până la urmă damblaua. Aplicând modelul suedez câtorva amețiți de la malu mării și păcălindu-i a doua oară pe anul ăsta cu sfânta flacără de la bricheta chinezească.

Acum, după ce au văzut că n-o scot la capăt cu nebunu, conducerea BOR spune că se delimitează de hachița angajatului. Asta, în termeni mireni, sună a: ce face ciobanul, în intimitate, cu oile lui la stână, e doar treaba lui.


Văd că lumea aniversează azi, cu bucurie, 1 an de la rahovizarea lui Dragnea. Eu știu că nu prea e frumos să faci așa ceva cu necazul omului. Uite, mie chiar îmi pare rău. Îmi pare rău că nu i-au dat mai mulți.


Râdeam de ăia care inaugurau un wc la nu-ș ce școală de la țară și ne miram de cât de jos au ajuns panaramele politice. Da uite că zâna GabiFaceTot de la capitală a coborât și mai mult stacheta. A inaugurat ”un computer tomograf”. Semn că nu e deloc departe momentul când va inaugura și o cutie de măști de unică folosință.

2 Comments

  1. Renata Carageani

    Am râs. Și nu numai…
    Ieri îndesam niște cutii cu măști d-alea ieftine și bune (doi cinzeci bucata, în scădere) în depozit și simt așa, o atingere nelumească pe la tâmplă. Mi-a stat ceasul de spaimă. Nu era vreun duh, era șefă-mea, venită tiptilește în spatele meu și care-mi lua temperatura cu un pistol de-ăla de trei sute de lei. Glume de farmacistă! Aveam 32 cu patru. Adică murisem de vreo două ceasuri, și eu tot mai munceam!

    Reply
  2. krantz (Post author)

    Cum era aia: de muncă și de taxe nu scăpăm nici în mormânt!

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.