Antena 3, ești bine, fată?

Indiferent ce-ai fi, fan  necondiționat, telespectator captiv, simpatizant de ocazie, scuipător cu flegme sau simplu privitor la tv ca analist media, e imposibil să nu remarci virajul de aproape 180 de grade al celor de la Antena 3, în ce privește abordarea noilor evenimente. Întrebîndu-te firesc și ținînd cont de direcția în care ventilatoarele maro băgau forjă pînă acum două săptămîni, dacă cei de-acolo au băut apa la cîine sau cineva a uitat să le mai întoarcă cheițele.

Începutul l-am observat în seara primei zile de protest din piață. Chiar înainte de a închide tv-ul, am zapat din curiozitate pe A3 și ultimele cuvinte auzite au fost ale unei madame din tura de noapte care spunea: ”… acest protest frumos și democratic care a început pașnic.…”. Cum deja eram în pat compilînd informația, am zis că n-am auzit bine sau că deja adormisem și visam.

Apoi, în zilele următoare, mărind treptat și din curiozitate bolnăvicioasă (sau plăcere vinovată, cum vreți), doza de venin A3, am putut vedea cum, încet-încet, apostolii de pînă ieri ai lui Dragnea se costumează în de-alde Iuda. Reducînd treptat flacăra de la pîrlitorul de porc și băgînd de seamă că scroafa e suficient de moartă, arsă și începe să deranjeze cu curul ei mare rămas înfipt în ușa cotețului.

Bine, e greu ca după mulți ani de lătrat să-ți iasă mieunatul din prima, dar străduința se vede cu ochiul liber. Invitații din opoziție sunt lăsați să-și termine frazele. Burtierele cifrează mare numărul de participanți din piață băgînd în sperieți ultrașii lor ce-și văd pensiile abia mărite amenințate de hulpavul de Soros. I se taie macaroana la telefon gargaragiței de Firea care ar fi în stare să stea non-stop la tv lăudîndu-și capacitatea de zeiță a administrației. Mai avem puțin și auzim că fundația Dan Voiculescu îi va da rentă viageră lui Traian Băsescu pentru merite deosebite în politică.

E drept, mai sunt unii grei care merg din inerție. Gîdea e dus cică peste hotare să-și pună o pereche de buze noi. Ciuvică e în continuare pe pilot automat și insistă pe starea lui permanentă de delirium tremens. Ici colo cîte un pesedist coios ce ține să-i demonstreze lu Dragnea că e demn de canaful papucului. Iar Badea, oh, ghetul Badea chiar el, se luptă pe facebook cu cei care i-au luat familia la tăvăleală într-un praf de blesteme canceroase. Refuzînd să înțeleagă că atunci cînd semeni căcat, culegi o fosă septică. Plină.

Rămîne de văzut cît îi va ține actuala abordare. Iar cel mai greu le va fi cu publicul lor captiv. Cel uluit de întorsătură și forțat acum să privească la tv ca Ciorbea. Un public căruia va trebui să-i explice de ce albul care pînă mai ieri era negru, redevine negru care de fapt e tot un fel de alb. Hai că-i simplu. Mai ales că acum sunt și HD.

Later edit: momentele de sevraj încep să apară mai repede decît se credea. Nu mai rămîne decît vorba lu madam Firea: ”Doamne-ajută!”

foto

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.