Dă-vă-n moaş-ta pe gheaţă!

Băi frate, oricum ai da-o şi oricum ai face, nu e scoatere de moaşte la aerisit care să nu se lase cu cozi, îmbrînceli, leşinături, babe ţipînd isteric că mor şi garduri înfipte cu poftă de jandarmi în coastele enoriaşilor. Şi nu ştiu cum se face, dar unul nu cedează. Şi se ambiţionează să arate că ei sunt oiţele domnului. Alea rătăcite cu minţile, care se împing prosteşte şi absurd una într-alta. În numele şi slava bisericii, bineînţeles. Blestemînd apoi animalele care au crezut că se termină moaştele şi nu mai apucă.

Mai dăunăzi i-a venit rîndul la o gură de aer lu Sf.Nifon. Ceva îmi spune că 99% dintre enoriaşi nici nu cred că au auzit vreodată de nenea ăsta. Confundîndu-l, firesc, ba cu sifon ba cu tifon. Dar asta nu contează şi nimic nu le-a stat în cale. Iar telefonul cu sau fără fir a funcţionat din nou la perfecţie: “Ai auzit? A băgat moaşte! Hai!

De data asta, ringul de wrestling ortodox a fost întins în parcul din Tîrgovişte. Lume multă, ca la Maglavit. Şi pe feţele tuturor ce citea acelaşi lucru: “Nifon iz in dă haus!“. Toate biletele au fost vîndute. N-aveai loc nici de-o băşină. Şi oricum, pe căldura aia, era riscant chiar şi pentru tine. Iar BOR-ul local a plusat chiar şi mai mult. Ca nu cumva să scape vreun puradel pe la toboganele din parc, minţi luminate de bezna ortodoxiei habotnice au pus la cale acoperirea acestora cu plase. Să fie siguri că toţi copiii vor putea să vadă exact cum trebuie să se comporte cînd vor fi mari. Nu să piardă timpul aiurea la joacă, cît timp tac-su mare se îmbrînceşte animalic cu jandarmii iar mamaie-sa exersează momentul trecerii la cele sfinte, întinsă pe jos.

Eu nu ştiu de ce nu lasă ăştia de la BOR moaştele la liber. Pune-le tată într-o biserică şi lasă lumea să vină cînd vrea să le pupe. Nu le mai scoate doar o dată pe an cînd ştii că lumea turbează în grup şi rage ortodoxismu în ea.

 • Sărumîna părinte! Moaşte aveţi?
 • Cum să nu, fiica mea? Proaspete şi bune. Azi dimineaţă le-am scos. Ce doreşti să freci?
 • Păi două portofele şi trei chiloţi!
 • Sigur. 50 de lei. Şi dacă vreţi, puteţi merge colo, la maica Minodora, să vă facă abonament.

Simplu, civilizat, ortodox. Venit – pupat – frecat – plecat. Toată lumea mulţumită. Deşi, chiar şi acolo unde se încearcă o asemenea spălare prin cap a la long, evlavioşii tot îşi dau în petec, ca niște porcus turisticus ce sunt. Că vorba aia: Noi să fim curaţi la trup şi suflet.  De restul, se ocupă Dumnezeu în urma noastră. Acelaşi Dumnezeu, în numele căruia BOR te vrea în continuare consumator de umilinţă. Să arăţi că în ciuda faptului că omenirea a ajuns pe Marte, în numele credinţei, ai rămas cu mintea fix ca la anul 0. O gloată incontrolabilă, mînată doar de himere.

Eu personal aş pune furtunul cu apă pe toţi acei care se îmbulzesc la astfel de manifestări. Să li se mai răcorească puţin minţile înfierbîntate de atîta credinţă. Aia care îi apucă fix doar o dată pe an, cînd simt că dacă nu-şi rup hainele de pe ei ca să pupe o cutie, sunt cei mai proşti de pe planetă. Şi nu m-ar deranja foarte tare că-s proşti. Ci că-s mulţi. Iar resursele de apă scad…

nifon1

Ce-ai mamaie? Vrei moaşte? Chiar nu mai puteai să ai puţină răbdare? Că mîine-poimîine o să stai nas în nas la cafele cu toţi sfinţii!

Sursă foto

12 Comments

 1. fata veselă

  Poate nu mă crezi dar azi de dimineață la cafea, dezbăteam problema babei și moșului pupători de moaște și mă întrebam când se vor duce cu toții la sfinți ca să terminăm odată cu circul ăsta! Că zic eu că urmașii lor n-or mai fi atât de naivi, ca să nu zic proști! Aaa, și era să mă înec cu înghețată în timp ce citeam! :))))

  Reply
  1. krantz (Post author)

   N-avem noi noroc cu urmaşii. Că vezi cum ni-i obligă la şcoală să pape religie cu corn şi lapte. Şi le mai ascunde şi leagănele.
   Îngheţată la ora asta?! Nţţ, nţţ… 🙂

   Reply
   1. fata veselă

    :))))) știu, știu! E o înghețată de la mega image căreia nu-
    i pot rezista! Și a fost lipsă în stoc o săptămână, deci a trebuit măcar să gust! Jur că m-am spălat pe dinți de 2 ori!

    Reply
 2. calinakimu

  Toate sistemele opresive isi bazeaza puterea pe manipularea ignorantei, sau prin forta armelor. Cum forta armelor este ultima solutie, nu ramane decat sa fie folosita manipularea, incurajarea si cresterea maselor de ignoranti manipulabili. Biserica si clasa politice conducatoare au fost si sunt parteneri fideli ai acestei conspiratii (mondiale)josnice…Conditia de baza este mentinerea unei mase critice de oameni intr-o profunda stare de dependenta materiala si spirituala. Politicienii se ocupa de saracirea materiala, iar biserica de cea spirituala. Aceste activitati aduc mari castiguri materiale , atat politicienilor, cat si bisericii. La ASTA se reduce totul…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Da eu tot aş pune furtunu cu apă rece pe ei…

   Reply
   1. calinakimu

    Da de ce cu rece?! Pe căldura asta s-ar potrivi un duş fierbinte, tare fierbinte, care oricum le va folosi în viaţa viitoare…la ce-i aşteaptă…

    Reply
    1. krantz (Post author)

     Să fie şoc. Termic!

 3. racoltapetru6

  Stau la cozi, se-mping pe rupte,
  Să sărute sfinte moaște,
  Dar se-ntorc cu boli mai multe
  Și cu mai multe păcate.

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Toţi se-nchină, pupă moaște
   Pupă poze cu părinţii.
   Dar unul n-ar recunoaşte
   C-ar trăi precum toţi sfinţii.

   Reply
 4. Pingback: Manipulez pe cine vreau - Krantz blog

 5. victor

  Măi, Kranz și toți cei care-i cîntați în strună … Dacă i-am lipsi de credința asta, ce le-ar mai rămâne bătrânilor noștri ? Politicienii ! Ar fi mai bine așa ? Nu cumva, cu această opinie a voastră, sunteți cu toții niște macagii plătiți pentru a ne deturna în mrejele politicienilor ? Așteptați mai bine să moară vreo două generații

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Bătrăni sunt peste tot în lume. Dar ai noştri insistă să fie mai cu moţ. Refuzînd să realizeze momentele de ridicol suprem în care se complac.

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.