Singuratatea alergatorului de cursa lunga

Duminica, am putut vedea cu totii, cat de usor poate fi ridicat un blestem ce parea pus pe vecie peste tara. Fara descantece si fara vrajitoare. O simpla reamintire a povestii lui Mos Ion Roata si Unirea a fost deajuns.

Startul e dat iar cursa abia a inceput. E nevoie de atentie si mai ales sprijin pentru omul in care s-au pus toate sperantele. Desi pare inconjurat de multi care-i zambesc si-i vor binele, pe scena politica e inca un outsider. E ceva venit din afara sistemului, ceva ce deocamdata nu pare a avea “manere” de care sa poata fi apucat. E altceva. Iar dorinta sa si sentimentul de schimbare profunda pe care-l transmite, sperie.

Fiind profesor de fizica, cunoaste la perfectie principiile dinamicii si e constient ca orice actiune a sa va fi urmata de reactiunea sistemului, care se va apara cu inversunare. Rezistenta la schimbare va fi maxima. Stie ca in aceasta cursa lunga, va avea si o multime de obstacole de trecut, iar capcanele il vor pandi la tot pasul.

Dar mai presus de toate, stie ca, desi in arena e singur, are de partea sa mai mult de jumatate din tribuna, dispusa sa-l incurajeze si sa-l spriine daca va fi nevoie. Ii are pe toti cei care au descoperit ca o veche tehnica a celor rosii – citeste si da mai departe – poate aduce castigul si, paradoxal, pierzania celor care au inventat-o.

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.