Punguţa cu doi bani

Se pare că Întâia Fomistă a ţării ţine cu tot dinadinsul să ne dovedească valabilitatea zicalei cu: pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti… Cred că văzând-o acum, asistentele de la spitalul unde şi-a jucat cu succes “suferinţa”, îşi dau palme peste mâinile care i-au pus perfuziile cu glucoză.
Ascultând-o cum gândeşte acum, ai fi tentat să crezi că i s-au pus şi alte chestii în perfuzii, ce i-au afectat capacitatea de a raţiona. Dar cum ştim că sistemul sanitar n-are nici de unele, singura explicaţie este gustul puterii dat de ciolanul în care şi-a înfipt adânc dinţii şi muşcă cu poftă, în compensarea zilelor triste pe care le-a trăit şi pe care vrea să le uite cât mai repede. Hmmmm! Un gust atât de bun, mai rar. Cred că în fiecare zi se întreabă cum de nu i-a dat prin cap s-o apuce greva cu 20 de ani mai devreme? Doamne, cât timp irosit… Dar acum, gata!  Să mai zică cineva ceva rău de Caracal, oraşul ei natal… S-a prins din prima cum stă treaba. Ce atâta chin cu elevii, cu meditaţii, cu grija zilei de mâine? Ca senator, până şi vacanţele sunt mai mari. Şi, deşi tot o bugetară rămâne, simte că toată suferinţa ei n-a fost în zadar. Poate ieşi acum mândră, strigând în gura mare replica lui Dinescu de la revoluţie, dar cu un cuvânt schimbat: “Fraierilor! Am învins!”
Foştilor colegi profesori, le transmite un singur mesaj: să recitească Punguţa cu doi bani şi, cine ştie, dacă baţi pe cine sau unde trebuie…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.