Scurt de doi şi-n patru (16)

Plecat pentru un city-break la Bruxelles, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu s-a trezit vorbind prin târg: “Mecanismul de Cooperare şi Verificare a devenit o ţintă în mişcare, iar CE ar trebui să evalueze progresele “sensibile” făcute de România pentru a pregăti terenul în vederea eliminării acestui instrument. Noi considerăm că în momentul de faţă MCV, care ar fi trebuit să funcţioneze pe o perioadă limitată, a devenit un fel de ţintă în mişcare care, pe măsură ce ne apropiem de el, se depărtează

Deci ce vrea să spună acest cap-de-cretă burtă-mare ajuns în fruntea Senatului doar pe criteriul: care are mai multe neveste la activ? Că s-a cam săturat să ne ţină alţii sub observaţie şi control, că ştim şi noi cum se face treaba. Păi ştii pe naiba, băi motociclistule expirat, că tocmai tu dai dovada că nu v-aţi făcut bine, şmenozind după bunul plac legile. Iar faza aia cu ţinta care pe măsură ce ne apropiem se depărtează, e din cauză că tocmai voi, parlamentarii, vă comportaţi exact ca prostul ăla care se apleacă să-şi atingă ţelul şi, împiedicat fiind, dă cu piciorul, şutând în faţă ţinta ce fusese atât de aproape. Benny Hill show!

*******

Tim Cook vrea să îşi doneze întreaga avere în scopuri caritabile. Deci treaba e cam aşa: vă jecmănesc acum de toţi banii cu produsele mele şi după aia vă dau nişte bani ca să vă amintiţi de mine cum v-am jecmănit. Apple. Think different!

*******

Două sute de găini şi cocoşi, dar şi patru vaci şi doi viţei vor fi scoşi la licitaţie de Grădina Zoologică din Bârlad, după ce conducerea unităţii a considerat că nu se mai justifică creşterea acestora, preţul de pornire pentru o pasăre fiind de 10 lei, iar pentru un kilogram de carne în viu, 4 lei. Deci cum? La Grădina Zoologică erau găini, cocoşi şi vaci? Păi şi-atunci ce naiba creşteau oamenii prin curţi? Tigri, lei, elefanţi?! Ah, stai mă că-i vorba de Bârlad. Normal. Butoaie, damigene, sticle goale, p.e.t.-uri…

*******

Senatoarea Jipa, după ce ambasadele au criticat votul în cazul Şova, se dă mai rotundă decât este: “Nu primesc palme peste ochi de la nimeni, nu trebuie să lingem clanţele ambasadelor, nimeni nu are dreptul să se amestece în treburile interne” . Exact dna Jipa, fiţi patrioată! Aveţi deja o groază de clanţe de lins la intern. De nu vă mai vedeţi capul ăla uns cu mir. Eu zic să vă grăbiţi puţin, să nu rămână vreuna nelinsă, că nu mai e mult din legislatura asta. Ah, şi încă o chestie: dna Jipa, vedeţi că mirul de-l unserăţi pe favoritul Şova e expirat. Că matematic, l-au votat mai mulţi pentru mers la DNA. Şi ce s-a întâmplat nu e minune. E doar prostie. A lu Tăriceanu!

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.