Mîndru că sunt bucureştean

De parcă n-ar fi fost suficiente precedentele poze cu interiorul casei, care aproape i-au băgat în spital de ciudă pe regii manelelor, dna Gabi Firea bagă mare şi iese pe piaţă cu o combinaţie haute-couture de Voluntari pentru naşă 2016, care, pentru a evita orice risc, nu trebuie nici măcar povestită femeilor gravide.

Adevărul e că atunci cînd eşti un impostor şi în dreptul realizărilor din domeniul pentru care dai din coate e doar un mare zero, trebuie să iei ochii lumii cu ceva.

Vazînd poza de mai jos, simţi că brusc ţi se închid toate chakrele şi te cuprinde un sentiment de milă pentru ciudata Iulia Albu.

fireapantofi

Bine măcar că nu şi-a pus şi brîul ăla al maicii domnului adus special de bărbat-su să se roage lumea la el. Fix aşa cum s-a rugat ea acu mulţi ani şi, iată, dorinţa i-a fost ascultată: e ţoapa perfectă.

fireabrau

Per total, imaginea e crudul adevăr: la vîrf o gîndire blondă, sus mult roz şi broderii, iar jos, la bază, sclipiciul ăla ciudat al muştelor care de fapt acoperă realitatea. Aia care pute.

15 Comments

  1. Fabiola Ion

    Deci fii atent la mine. Fooarttee atent. E bucureșteană ca tine și io vreau să știu exact de unde și-a luat pantofii. Sigur afli tu. Cu așa ceva eu rup gura târgului.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Hai să zicem că aflu. Dar vezi să nu te pună tîrgul după aia să-i plăteşti lucrarea 😉

      Reply
  2. Renata Carageani

    IARTĂ-MĂ că n-am putut parcurge ce zicea Gabi Firea. Binecuvântat să fii că ai avut această răbdare. Mii de dobitoci, dar mai ales -oace, se vor minuna cum se întrepătrunde dantela în rozul cârpei, și o vor vota. Pentru croitoreală perfectă. Nutzi îmi pare acum o biată copiliță, când dădea cu mopul, când punea murături.
    Unde ne aflăm: înghițim rochia pe nemestecate și ne dregem cu sandalele bleu-sidef, ca cu un hennessyvechi și bun.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Aaaaa! Păi vezi? Nu vrei să te informezi şi te vei duce să votezi în necunoştinţă de cauză.

      Reply
  3. opantazi

    Io cred că femeia și-a propus să devină cumva memorabilă, și uite că i-a ieșit! Barbie de Voluntari s-a adresat exact targetului care o votează și cu puțin noroc o să umple Bucureștiul de fundițe roz…

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Memorabilă era deja. Mă rog, la “aşa nu!”.
      Mi-e şi frică de cum va arăta Bucureştiul după ce va face ea “curăţenie”. Cred c-o să merg numa pe sub pămînt.

      Reply
  4. calinakimu

    Strigătura alegerilor Dîmbovițene :

    ” Și de brâu și de curea…Poate-o căștiga Firea…”

    Reply
    1. krantz (Post author)

      …stai pe limbă cu puşchea!

      Reply
  5. calinakimu

    Păi brâul este făcător de minuni…

    Reply
  6. Renata Carageani

    Stai blând! Nu citesc ce zice Gabi Firea, dar m-am uitat la rochie și pantofi. Poza face cât mia de cuvinte? Face.
    Ori stau acasă de vot, ori mă duc prin piață… ori fac un ocol, la întoarcerea din piață și-l votez pe ăla cu dioptrii funduri de sifon. Nu are nici măcar teoretic o șansă să fie primar, dar prefer să-mi utilizez dreptul la vot cu un pierzător care zice ”pe care” de câte ori trebuie.

    Reply
    1. krantz

      Vezi că ăla era fiert pe cultură: “decît să dăm banii pe tratamentele celor cu sida mai bine facem nişte spectacole cu shakespeare”.

      Reply
      1. Renata Carageani

        N-am uitat, krantzulino! Numai că banii pentru ăia cu sida nu prea ajung oricum la ei. Asta nu înseamnă că la shakespeare ar ajunge. Majoritatea banilor ajung, fir-ar ei ai dracului de bani, în câteva mii de buzunare. Secrete.
        Oricum, era o vorbă-n vânt. Nici nu știu dacă votez. Într-un singur tur, iese Gabi. Care a bâiguit ceva despre cum fluidifică ea circulația când o fi primăreasă. Pare-mi-se că pe modelul ceaușist: azi cu soț, mâine fără. Vorbim de numere de înmatriculare, doamne ferește, să nu se înțeleagă altceva.

        Reply
  7. Alexandru Ciocan

    Gabi Firea… dacă și asta a ajuns să vrea să fie primar… apoi nu știu ce să mai zic, dacă mai e ceva de zis…

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Cu vrutu n-ar fi o problemă. Că vroia şi Ninel Potîrcă să fie preşedintele ţării. Problema e că se pare că madama va şi ajunge.

      Reply
  8. Pingback: Avem și tichie sus la primărie - Krantz

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.