Fă, Mărie, te căcași în pălărie!

Împinsă de-un puseu de patriotism de ghenă și vrînd parcă să le arate și străinilor cum e treaba cu ”Prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul”, coana Grapini s-a trezit față cu reacțiunea, luîndu-l la sulă pe președintele Franței taman în sala plină a parlamentului european. Bineînțeles, făcîndu-se că uită cum stă treaba prin curtea proprie, unde ăia de-au trimis-o la Strasbourg să-și ascută inteligența ei tocită în postări semianalfabete pe Facebook, fac foarte clar  distincția între democraţia autoritară și autoritatea democraţiei.

Pesemne că traducerea din română a spuselor inestimabilei noastre europarlamentare a fost una de excepție. Și asta pentru că răspunsul președintelui Macron s-a potrivit mănușă la interpelarea țaței din Balcani, ce s-a trezit peste noapte că i-a rămas Loganu mic, tînjind direct la Mercedesul vecinului mai avut de peste gard care, vezi-doamne, ar fi mult mai potrivit pentru a o lua din ușa veceului din fundul curții unde e fixat etalonul de contribuție al țării noastre la dezvoltarea europeană.

Și deși replica francezului a fost formulată cît se poate de diplomatic, mesajul a sunat exact ca într-o poantă mai veche în care, pe o plajă, un tip încerca să agațe o tipă bine, intrînd în vorbă cu un: ”Excuse moi, parlez-vous francais?” La care tipa, conștientă de atu-urile ei, se uită la amărît, îl scanează din cap pînă-n picioare și-i răspunde sec: ”Du-te, bă, de-a dura de-aici! Nu vezi că ai chiloți tetra?

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.