Reflexul Pavlov

Nu e zi în care să nu observăm disperarea, aproape palpabilă, a presei, legată de lipsa reacţiilor verbale ale actualului preşedinte. Acele reacţii directe, dure, pline de însemnătatea lui “i-am tras-o!”, transmise în direct, în prime-time, care să îngălbenească de Breaking news ecranele TV.  Pentru unii, lipsa spectacolului ieftin, mahalagismului şi schimbului de replici cu “ba p-a mă-tii”, e clar un motiv de frustrare. Rişti chiar să-ţi pierzi vocaţia dacă ai fost obişnuit să urmăreşti numai aşa ceva şi acum constaţi că lipseşte cu desăvârşire “materia primă”. A ajunge să regreţi lipsa sămânţei de scandal e o dovadă clară a lipsei de maturitate într-o anumită direcţie.
După 10 ani de “lătrături” continue în urechile noastre, liniştea de acum ce vine dinspre preşedinte ni se pare stranie. Ceva nu e în regulă. Aşa e, ceva nu e în regulă. Dar cu noi! Am uitat să discernem. Am uitat că vorbele cele mai multe e necesar să vină din partea prim-ministrului, care are datoria să facă chestiile arzătoare pentru ţară. Chestiile alea importante cum ar fi: autostrăzi, spitale, şcoli, pensii şi salarii, etc. Dintr-un reflex pavlovian, ne-am obişnuit să salivăm doar la vorbele preşedintelui, deşi constituţional, “mâncarea” nu ne-o asigură acesta. Avem totuşi o scuză: aşa am fost învăţaţi. Poate că e timpul să ne amintim şi că orice învăţ are şi dezvăţ. Mai ales dacă acesta înseamnă o revenire la normalitate.
Aparent, preşedintele a scos becul de la Cotroceni, care anunţa “mâncarea”, şi încearcă să-l înşurubeze, pentru mai multă lumină în altă parte, acolo unde de fapt e necesar. Cum unde? În tunelul rămas fără de luminiţă la capăt…

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.