Dă Doamne, Doamne!

Să mor dacă înţeleg de unde atâta teamă pe capul popilor, legată de scoaterea religiei din şcoli. Chiar nu-i văd rostul. Ce, credeţi că dacă ar scoate-o definitiv, prin lege, Dumnezeu ar dispărea de acolo? Să fim serioşi. Spuneţi-mi mie un alt loc în care Doamne-Doamne să fie mai invocat decât în şcoli. Ia gândiţi-vă numai de câte ori se pronunţă zilnic în gând:

Dă Doamne să nu mă asculte azi la mate!

Dă Doamne să nu mă controleze la temele de acasă!

Dă Doamne să-mi pice subiectul din alea trei pagini pe care le-am citit!

Dă Doamne să nu mă apuce căcarea şi să fiu nevoit să mă duc la buda ai dărăpănată din fundul curţii!

Şi toate, dorinţe ale unor suflete de copii, lipsite de orice pierdere a speranţei. Izvorâte din credinţă sinceră. Poate conjuncturală uneori, dar ce să-i faci, aşa e şi la oamenii mari, că nu e om să nu fi greşit măcar cu gândul. Au greşit ei ditamai preşedinţii de ţară, şi uite, nu li s-a întâmplat nimic. Ca să vezi ce minuni poate face o simplă rugăciune bine formulată! Fără nicio oră de religie la şcoală. Amin!

10 Comments

  1. Andreotti

    Haide, Krantz, teama popilor nu e că dispare dumnezeu sau credința odată cu scoaterea religiei din școli. Teama mare a BOR-ului e că dispar contribuabilii și taxele încasate haiducește pentru fondul de rulment al lui dumnezeu.

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Dă-i mă în sfântul spirt! Ce, vrei să spui că ăştia care fac turul bisericii în genunchi, îşi freacă portofelele de moaşte şi dau ca proştii bani la biserică au făcut ore de religie la şcoală? Dau banul că “aşa se face” nu că i-au îndoctrinat la şcoală. La noi, când mai trece popa, la ocazii anuale, are parte de o strângere bărbătească de mână. (Asta dacă nu e şi soţia, care e mai sensibilă.). Şi văd că vine în continuare, ne conversăm amabil şi ne despărţim prieteni. Oi fi dat de o parohie unde e unul cu har şi nu fomist de bani…

      Reply
      1. Andreotti

        Părinții și bunicii care fac turul bisericii în genunchi și-și freacă portofelele de moaşte, n-or fi făcut religie-n școli dar au trăit alte vremuri și unii au trăit la sate, acolo unde primarul, doctorul, învățătorul și preotul erau singurele capete „luminate”. Iar practicile astea nu vin din credință, n-au legătură cu ea ci cu religia ortodoxă, singura religie care te obligă să-ți trăiești viața în supușenie și cu frica de dumnezeu. „Milostenia” e inoculată prin religie iar datul banilor e tot o formă de pomană, doar că e una deturnată-n buzunarele preoților.
        Prin prisma job-ului meu, m-am perindat mulți ani prin „lăcașele” preoților. Krantz, crede-mă, am un glosar întreg de întâmplări. Nu vrei să deschid traista :)))

        Reply
      2. krantzro (Post author)

        Da ce dragă, te-am contrazis cu ceva? 🙂
        Legat de traistă, dacă-ţi face bine, deşart-o! Avem spaţiu berechet. La mine, la tine, unde vrei. Îmi pari şi în forţă pe tema asta, deci ai toate şansele să iasă ceva mişto. De ce să nu ştie şi alţii?

        Reply
    2. mihai vasilescu

      @Andreotti, ba da, eu as vrea sa incepi sa povestesti despre jegosii astia.

      Reply
      1. Andreotti

        Ba eu nu vreau, Mihai! Nu mai am ficat pentru asta, am o ură pe ei cum are câinele pe lanț!

        Reply
        1. krantzro (Post author)

          @Andreotti, rupe lanţu şi rupe-i! Gasim noi un ficat pentru transplant. Ce grupă de sânge ai?

        2. Andreotti

          Nu, mă, vreau ficatul meu, ăla de-l ostoiesc eu în vin, în cafele și țigări, nu unul otrăvit cu parfum de dumnezeu…
          Am A2 – ai un ficat bun? :)))

        3. krantzro (Post author)

          A2. Aha, d-ăla de Bucureşti-Constanţa-Vamă. Eu am B3, de beţâvan cică. Şi nu ştiu dacă al meu ficat e bun. Văd că mă mai înţeapă din când în când. 😉

        4. Andreotti

          magne B3 – hmmm, elixir spurcat cu vitamine!
          Al meu rezistă, e „Dry weather Taft” 😉

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.