Domnul fie cu tine!

Încet-încet, încep să se afle adevărurile ce stau în spatele acelui procent de 90% al părinţilor care au semnat pentru ora de religie din şcoli. Bunăoară, îmi spune văr-miu că el nu a fost de acord cu semnătura. Şi-i vine fata acasă, elevă clasa a VI-a, hohotindă toată, că cică directorul a hotărât ca acei elevi care nu vor face ora de religie, să iasă afară să adune gunoaiele şi să măture curtea şcolii. O oră de religie vs. o oră de femeie de serviciu/gunoier. Normal că spectrul unei murdăriri periodice şi râsetele celorlalţi colegi o făcuseră pe biata fată să plângă acasă, săltând cămaşa de pe ea. Personal, cred că m-aş fi dus şi l-aş fi bătut pe ăla numa cu crucea în dinţi. Aia de fier. În ritm de tatăl nostru. Întrebându-l între două lovituri: Cât de mizerabil şi şantajist ordinar poţi fi cu sufletul şi psihicul unui copil, jegosule?

Normal, ca părinte, lacrimile copilului tău te înmoaie instant. Aşa că a semnat şi el. Neavând copii, mi-e uşor să vorbesc, crezând că aş proceda altfel. Dar oare în realitate aş putea risca viitorul copilului meu? Pentru că am mai aflat şi că la altă şcoală, şantajul a fost de genul: Cine nu vrea să semneze pentru ora de religie, va avea copilul examinat la celelalte obiecte cu ceva mai multă exigenţă decât ceilalţi dispuşi la îndoctrinare.

Cică dragoste cu sila nu se poate! Aiurea! Atotputernicul ne arată că nu e chiar aşa. Mai ales când are în teritoriu nişte vajnici urmaşi ai lui Torquemada. Atunci ăia foloseau banii pentru impunerea credinţei. Acum ăştia impun credinţa că nu le mai ajung banii. De te-apucă şi sila de atâta dragoste…

9 Comments

 1. Alexandra Tătaru

  vorba cuiva, pe un forum la un alt articol despre subiect: “poate ca pe viitor, procentul va scadea, ori nu, in functie de prestatia celor in cauza”. Daca vor mai recurge la santaj, mai fatis sau subtil, daca vor mai tine cu dintii ca acele erori din manuale ca ar fi si adevarate, semnaturile, poate, se vor diminua.}n caz Invers, se pastra procentul. Sunt (profii de religie) niste luptatori, totusi 🙂 dar ideea, vehiculata de ei, precum ca si celelalte discipline ar trebui sa fie optionale, asa cum a devenit intre timp religia, mi se pare nitel exagerata! Eu zic ca, indiferent de disciplina ori cauza, sa nu mai semneze nimeni din automatism, de frica ori altceva, ci din pura vointa!

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Pură voinţă?!
   Oare în celelalte ţări civilizate există aşa ceva în şcoli? Mă cam îndoiesc…

   Reply
   1. Alexandra Tătaru

    santajul? nu exista! nici BOR 🙂

    Reply
   2. krantzro (Post author)

    Nu ziceam de şantaj. Ci de obligativitatea studierii religiei în şcoli…

    Reply
 2. fata veselă

  Aaa, la mine n-a fost șantaj, dar cei ce refuzau stăteau pe-afară o oră degeaba. Și cum școala e mai mult în timpul anotimpului rece, nu mi-a surâs deloc ideea.

  Reply
  1. krantzro (Post author)

   Mda, n-a fost şantaj. Doar ceva de genul:” Nu vreţi religie? N-aveţi decât să aveţi singuri grijă de copiii voştri!” 🙂

   Reply
   1. fata veselă

    Ai dreptate!…uite, până la urmă tot un fel de șantaj mai voalat!

    Reply
    1. krantzro (Post author)

     Tu ai zis-o, nu eu… 🙂

 3. Pingback: Recomandarile Zilei #38 | Podul Minciunilor

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.