Doamne-ajută! că io-s tută

Speriată că, pe o nișă unde se credea dată dracului, a apărut din senin concurența, una stîrnită în capul celeilalte blonde de anvergură a politicii de la noi, care acum e retrasă la depou pe motiv că prea a împins vagoanele cu bani și nu mai prezintă siguranță în exploatare, preacucernica și evlavioasa de paradă Gabi Firea bagă mare și apasă pînă la podea pedala de accelerație pe religie. Deșertînd din ce în ce mai des pe Facebook, că deh, ăla e ca hîrtia și suportă orice, basculante de ortodoxie ce-l umplu de invidie pînă și pe patriarhul Daniel.

Nu de alta dar mai are un pic și vom avea calendarul bisericesc zilnic, postat pe contul personal al unei femei ce pare că a candidat aiurea la ultimele alegeri. Confundînd mănăstirea Agapia cu primăria generală. Că-i Antim, că-i Nicodin, că-i Maria sau alte moaște scoase la aerisit, madama nu scapă prilejul de a poza în arhangheliță. E drept, una a narcisismului, a prostului gust și a perfidiei cu care a început să strecoare credința ca mijloc de acoperire a propriei incompetențe. Cerînd, pe modelul de conducere de acum multe secole, ajutor divin și lăsînd la voia domnului Dragnea rezolvarea problemelor unei capitale cu milioane de oameni. Că vorba aia, dacă nici atotputernicul nu le rezolvă, ce pretenții să aibă lumea de la mine? Sigur nu se poate. Iar singura dilemă e dacă nu cumva nu ne rugăm suficient sau o facem greșit.

Pentru că, nu-i așa? cam asta așteaptă cetățenii celui mai mare oraș al țării de la primarul general în 2016. Rugăciuni la Maica domnului și fereală de duhuri rele. Urmate bineînțeles de miile de Doamne ajută și Amin care le vor rezolva toate nevoile. Și dacă ici-colo mai scapă cîte unul care pare ”posedat” de normalitate, imediat acoperămîntul maicii îl face dispărut în oceanul de păcălici care, după ce-și vor șterge colțul gurii, vor schimba canalul pentru a-și mai încerca o dată șansele la un concurs serios cu un ”partikip” care să-i scoată din sărăcie. Trecînd prea ușor și peste faptul că doamna Gabi, pe care, apropo, cum să n-o iubești cînd ea se roagă zilnic pentru noi, îi face la portofel punînd o poză cu icoana făcătoare de minuni din Grecia. Una care, toată lumea știe, poate face minuni doar în Grecia.

Și uite-așa ajungi să-i regreți pe cei de dinainte. Că ăia cel puțin furau fără niciun dumnezeu. Asta de-acum are girul lui.

 

krantzblog_firea_biserica1 krantzblog_firea_biserica2 krantzblog_firea_biserica3

7 Comments

 1. Renata Carageani

  La postul anterior nu știu cu ce se mânca deci am tăcut. Acum parcă aș zice ceva, dar nu știu ce-i ăla acoperământul… și mi-e să nu fac vreo gafă. E ca mileul pe telvizor? Ca pe Casa Republicii? E ca și cum ar curge apă călâie pe țeava de apă caldă și, cu un tatăl-nostru în gând, cât te speli pe dinți, se face de 45 de grade?

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Nici nu vreau să mă gîndesc ce dileme au fanii ei cu așa ceva. Plus că lipsa diacriticelor seamănă confuzie la kil în mintea bieților votanți. Parcă-i și văd întrebîndu-se: Adică cum, e o zi de sărbătorit că ”acoper amantul”? Apăi doamne-ajută!

   Reply
 2. Mishuk

  Ce tare… asta e lista de semnături sau ce? Să înțeleg că a furat nițte țigle de pe o casă? Ziua… Acoperământului? Altă mizerie inventată de bărboții ăia cu cearceafuri negre prin care sug banii la prostime…
  Și doamna firea ce face? Reuperează banii da-ți lui Daniel Boss?
  Bleahhhh…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Să știi că în calendarul ortodox e zilnic prilej de ”sărbătoare”. Și cred că toate astea erau și pînă acum acolo. Dar lumea prefera să mai și gîndească. Acum au ajuns la concluzia că nu mai are rost. Te rogi puțin și gata!

   Reply
 3. Dede Cati

  Adica inca o zi in care romanii nu au voie sa foloseasca apa?:))) Cred ca daca fac o socoteala, ne mai raman doar trei zile pe an, in care sa ne putem spala:))))

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Păi cum adică? De sărbătoare nu te mai speli? Păi și ce faci? Puți festiv?

   Reply
   1. Dede Cati

    Aaaaa, Laurentiu, pai nimic nu stii:)) De sarbatori, includ aci’ si duminicile, nu ai voie sa faci baie, sa spelil rufe, da dai cu mopul, sa ……. nu ai voie sa faci nimic pentru ca zic bisericosii ca faci laturi si patesti tot felul de necazuri. Bisericosii prefera sa “puta festiv”, decat sa incalce poruncile.

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.