Biciclete, vînt în plete

Urmărind neabătut linia partidului, cel care mai are puțin și ne va împărți la fiecare o felie din luna de pe cer, contesa de Voluntari a plusat și ea la pokerul național jucat cu frenezie de colegi. Blufînd penibil cu o pereche de … roți și sperînd ca cacealmaua să țină la cei 5000 de bicicliști înrăiți și norocoși din jurul mesei, aflați acolo pe post de mîini moarte.

La auzul veștii, lumea a dat năvală la voucerul de 500 de lei, mai ceva ca țiganii la ajutorul de repatriere. Ignorînd privirile pline de invidie ale pensionarilor care nu se pot împinge și ei la cozi. Și nu pentru că nu i-ar ține puterile sau n-ar vrea, ci pe motiv de artrostop sau hemoroizi. În totală contradicție cu un pedalat relaxant.

Știrea spune că la 14.500 de solicitări, primăria s-a recunoscut incapabilă să șteargă atîta rahat populist și a strigat ”Bingo!”. Lăsînd, totuși, plini de speranță tinerii frumoși ai marelui oraș, care vor primi un petec de hîrtie ce are mari șanse să rămînă fără valoare ca orice altă promisiune făcută de acești saltimbanci politici.

Făcînd acum abstacție de noul șmen, cu acte în regulă, ce dă bine la imagine, aș fi foarte curios să aflu cam cîți din miile de doritori de biciclit pe banii altora au fost astă iarnă în Piața Victoriei. Hulind psd-ul și gașca de hoți și rîzînd de cei care și-au vîndut voturile pe o găleată și-un kil de ulei. Nu de alta dar altminteri discutăm doar de o diferență de preț. Adică  #rezist – #rezist, dar numai pînă la o limită. Aia de la care se dă cep la butoiul cu miere. Iar mîna care o împarte nu mai are chiar așa un gust rău la pupat.

5 Comments

 1. Renata Carageani

  Krantz, sunt prea obosită acum ca să înțeleg ce zici,dar, dacă e cu bicicliști, eu, ca șofer, le urez „Căldură Mare!” Ceea ce e un eufemism pentru „Arză-v-ar focul!” Că umblă seara ca niște ninja pe două roți, și n-au măcar o etichetă de firmă, fosforescentă, pe cur. Ce să mai zic de niscai becuri!…

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Ei las că dacă pun mîna pe voucere or să-și ia bicicletele noi cu de toate. Inclusiv beculețe roz. Să-i bucure și ochiu contesei.

   Reply
   1. Renata Carageani

    Roz-roz, dar și umpic de mov, nu?

    Reply
 2. racoltapetru6

  Plouă cu lapte și miere în Capitală: pentru tinerii căsătoriți, noii născuți, bicicliști și cine știe ce alte categorii mai găsește primărița. Că-i plină de idei! 😉

  Reply
  1. krantz (Post author)

   Sîc! Alții moare și-așa n-are! 😉

   Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.