Scurt pe doi şi-n patru (31)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi seară, în cadrul unei intervenţii telefonice la postul B1TV, referitor la eliminarea imunităţii parlamentarilor: Sunt de acord parţial. Trebuie o justiţie sobră care să impresioneze omul, nu una de festival.

PLASMA-BASESCU-ZORRO-copyAşa domnu preşedinte, nu vă lăsaţi! Chiar e aiurea ca toţi nepricepuţii să se apuce de spectacole publice, unde dvs sunteţi un “dottore” cum vă place să repetaţi. Auziţi, da dacă tot umblaţi aiurea ca iepuraşul prin pădure şi spuneţi prostii, nu mai bine vă şi îmbrăcaţi complet în negru, vă puneţi o mască şi-o ardeţi apoi ca Justiţiarul sobru? Hai că la impresionat vă pricepeţi. Chiar până la lacrimi. Mai strângeţi un ban, mai strigă şi lumea după dumneavoastră şi altceva decât Huo!. Nu ştiu, zic şi eu…

*******

Cadou de Paşte pentru violatori: Tribunalul Vaslui a decis astăzi înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, în cazul a patru tineri din comuna Văleni, acuzaţi că au violat o elevă navetistă, ore în şir, până la leşin.

Ce ţi-e şi cu tradiţiile astea domle! Vrei nu vrei, tre să-ţi ciocneşti de paşti ouăle acasă. Oricum, se pare că a contat foarte mult şi faptul că după ce şi-au satisfăcut toate poftele, violatorii au condus-o cu un autoturism până în apropierea locuinţei, fata abia reuşind să se mai ţină pe picioare. Nişte domni, nu? Cum să-i ţii cu toţi golanii în puşcărie?

*******

George Copos a avut, vineri, prima reacţie în scandalul creat după ce jurnalistul Cătălin Parfene a susţinut că tema lucrării sale de masterat este similară cu tema uneia din cele cinci cărţi scrise de omul de afaceri, Copos respingând acuzaţiile de plagiat şi spunând că a fost ”calomniat brutal”.

Vai domnu Copos, aveţi dreptate. Nişte brute, zău aşa! Dumneavoastră sunteţi doar un hoţ ordinar nesimţit. Aţi furat doar bani nu căcaturi de-astea literare. Ne scuzaţi. E bine aşa?

*******

Primaria Capitalei prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic va cheltui in 2015 circa 10 milioane de lei pentru realizarea si amplasarea mai multor sculpturi in Capitala. Initial, primarul Sorin Oprescu a cerut 5,5 milioane lei, insa consilierii locali au mai taiat din suma. Pentru realizarea statuii din bronz dedicata printului Rainier al III-lea de Monaco si realizata de Ionel Stoicescu au fost alocati 3,9 milioane lei, dintre care 1,2 milioane lei pentru soclul statuii.

1,2 milioane pentru un soclu??!! Da din ce îl face domle, din lingouri de aur puse unul peste altul? Domnu Oprescu, ştiam că vă place mult arta, dar nici chiar aşa de mult. Noroc că nu v-a trecut prin cap să ne faceţi şi-o armată de soldaţi din teracotă. Auziţi, dar dacă tot aţi dat de bani buni de aruncat pe statui, n-ar strica să vă luaţi mulaj şi pentru a dumneavoastră. Că sigur cei ce vor veni după, n-o să le mai ardă de aşa ceva. Şi vorba aia, pe ce or să se mai cace porumbeii?

 

2 Comments

  1. racoltapetru6

    Ce ți-e și cu pușcăria din România! La cursurile super-intensive de acolo, nici universități ca Oxford nu pot ține pasul. Intr-un an de zile ajung unii să scrie mai multe cărți decât în toată viața lor. Dar când ies, se prostesc la loc și tot bazaconii vorbesc. Cică: „Eu nu le-aș dori nici dușmanilor, dușmanilor mei așa condiții”. Păi ăia nu-s prietenii? 🙄

    Reply
    1. krantzro (Post author)

      Eu dacă aş fi judecător, ca să mă convingă, l-aş pune pe “autor” să-mi facă dovada că el e cel ce a scris, dând o probă orală, de faţă cu toată lumea. Mi-aş pune pariu toată averea că niciunul n-ar fi în stare să facă un rezumat la ce “a scris” el. Dar din păcate nu sunt…

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.