Ce pupă Papa ca cadou?

Atunci cînd te duci prima oară la cineva în vizită, nu te poţi afişa la om în poartă cu mîna-n cur. Nu-i frumos şi aşa cere bunacuviinţă. Peste tot în lume. Chit că e doar un simbol. Că nu-ţi cere nimeni să-i laşi omului un yaht în curte. Să vadă tot cartierul aprecierea ta. Mă rog, chestia cu apreciatul e valabilă la modul general. La ţigani, rotiţi totul la 180 de grade.

Cum nu putea scăpa ocazia unei vizite la Vatican, al nostru preşedinte s-a dus şi el cu ce-a considerat de cuviinţă. Prilej numa bun de lungit pentru toate gîturile curioase. Dornice să afle ce şi cum şi cît. Şi asta doar pentru a putea porni apoi avalanşa de comentarii. Acum s-a aflat şi asta. Că doar e cel mai important moment al unei vizite. Ce vine perfect peste obişnuinţa de a fi rămas cu mintea aia de la 6 ani. Cînd ne întîmpinam musafirii doar din curiozitate. Iar odată cu răspunsul la întrebarea cu “Ce mi-ai adus?“, dispărea şi orice urmă de interes pentru aceştia. Am aflat că Iohannis i-a dus Papei o gravură cu oraşul Sibiu şi o monedă din aur, emisiune numismatică dedicată împlinirii a 2000 de ani de creștinism. A fost bine? Ei aş, cum aşa? De ce Sibiu şi nu ceva cu România? Imediat s-a şi format un curent de opinie care a decis clar aici că e de porc. Şi că habar n-are să facă daruri. Că ne-am uitat noi în sacoşele altora care au mai trecut pe la Papă prin sufragerie şi gata, am stabilit etalonul. Punîndu-se totodată şi ştampila pe fruntea preşedintelui nostru: Klause, te-am votat degeaba! Marş la Sibiu înapoi!

Acum mă gîndesc că putea să-i fi dat Papei şi-un platou de mici cu muştar sau o porţie de mămăligă cu brînză şi smîntînă, că astea sunt 100% româneşti şi tot nu era bine. Şi asta pentru că aşa e neamul nostru. A’ dracului şi mereu cu ochii peste gard, la ce face celălalt. Cîrcotind în permanenţă şi căutînd simbolistică chiar şi acolo unde nu e cazul. Parcă are vreo importanţă un astfel de cadou şi vezi doamne, primitorul ne va privi clar cu alţi ochi de-acum încolo. Dînd fuga la cartea de simbolistică a cadorurilor. Greşit! Aşa e doar la noi. Care ne-am obişnuit să privim cîş la orice. Dînd aici aiurea cu băţul prin gard, de parcă n-am şti cum suntem obişnuţi să facem cadourile:

– pe fugă, “Aoleu, am uitat că e ziua lu ăla! Tii, cît e ceasul? O mai fi deschis la Mall?”

– cît mai ieftine, “Hai dragă, lasă că doar n-ai vrea să dau un salariu pe cadoul lu aia. Ce, nici lu soră-mea nu-i iau ceva aşa scump!”

– fără nicio mare importanţă sau utilitate pentru cel ce le primeşte: “Lasă, tu, vede el la ce o să-l folosească. Şi dacă nu-i place să-l facă şi el cadou mai departe!”

– fiind doar un motiv de bîrfă pentru ceilalţi: “Ai văzut fată, ce porcărie i-a luat? Mai bine nu-i aducea nimic. Dacă mi-l aducea mie, îi dădeam cu el în cap!”.

Şi nu de puţine ori, doar să bifăm o aparenţă. Că vorba aia, gestul contează.

Aşa că Iohannis a dus cadoul perfect. Unul 100% românesc. Iar noi, acum, nu facem altceva decît să ne comportăm firesc. Româneşte.

Stupidity_is_also_a_gift_of_god_-_jpii

5 Comments

  1. adelinailiescu

    La Papa nu-i valabila vorba aia romaneasca buna pentru exercitii de dictie “eu pup poala popii, popa pupa poala mea”?…:) Vezi ce bine s-a potrivit la gusturi cu Bercea Mondialu? Ca si ala tot monede de aud daruia…

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Cum să nu meargă vorba? Pup poala papii…
      Asta e! Vrem nu vrem, ne ţigănim. 🙂

      Reply
  2. calinakimu

    Cel mai bun cadou, care este reprezentaiv pentru antiromanismul, antieuropenismul si antinormalitate…un cadou de care am vrea sa scapam cu totii, ar fi fost sa-l fi ambalat pe Ponta, sa-i fi pus si o funda rosie si sa-l fi dus la Vatican, ca simbol ar “raului” incurabil. Papa il punea in muzeu, noi scapam de el si Ponta s-ar fi bucurat de atentia publica. Se pare ca …iar a ratat Johannis…?! GHINION !!!

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Şi cine mai rămînea în ţară să lupte împotriva regimului Băsescu? Ar fi rămas ţara neapărată. Nu, nu…

      Reply
      1. calinakimu

        Aşa este…Unde mi-o fi stat capul ?! Fără Ponta te pomeneşti că se intorceau romanii inapoi in tara, economia duduia, taxele se micsorau, hotia se diminua…Groaznic…nici chiar asa…Unde sa mai spui… ca te pomenesti ca trebuia pus osul la munca ?!

        Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.