Carte frumoasă, cinste cui te-a scris

Nici nu vreau să mă gîndesc la ce-o fi acum în sufletul președintelui Iohannis. Nu, e chiar inuman ce îi e dat să trăiască! Și nici nu știu cum ai putea să reacționezi la primirea veștii că, după mai bine de trei luni de suspans și emoție de cînd ai aflat că vei fi citit de un miliard de oameni, din cartea ta de căpătîi, aia pe care poporul chinez frate și soră o aștepta cu sufletul la gură pentru o analiză în antiteză cu Arta războiului a lui Sun-Tzu și care abia a văzut lumina tiparului, s-a ales praful. Iar știrea că învățăturile sale, puțin prea albastre pentru cei din țara fluviului galben, au fost scoase de niște pixuri cu roșu nemiloase și atente în continuare la nuanțe și apropouri, cred că l-au făcut să-și amintească încă o dată de legea compensației. Sau, ca să rămînem în domeniul lui de expertiză, de principiul acțiunii și reacțiunii. Că, deh, dacă tot s-a slobozit la gură de curînd, era inevitabil să se mai taie prin alte părți.

Acum, ce-o fi ieșit per total și va ține praful în librăriile chinezești, doar un domn Gong Bao sau o tanti Si Chiuan ar putea spune. Și n-ar fi exclus ca rezultatul final al cărții sale de impact mondial să fie o chinezărie obișnuită ce doar imită cît de cît originalul. Avînd, în chineză desigur, un titlu: ”Vas cu vas” și fiind de fapt un compendiu despre arta olăritului tradițional de la noi. Că tot îl știe lumea pe președintele nostru ca un mare amator de lucru manual: mai un pus de faianță, mai un rindeluit de scîndură, mai un butășit de trandafir, mai o președinție. Chestii de-astea care, vorba lui, ”sunt lucruri simple, care țin mai degrabă de ceea ce trebuie să facă orice om ca să-și întrețină casa, nu sunt o meserie.

krantz_iohannis_carte_china_b

sursa foto

7 Comments

  1. Renata Carageani

    Am auzit știrea cum că cartea prezidentului nostru a fost coafată în laboratoarele chineze.
    Pupincurismul fără limite și fără minte a fost învins! Pupincuriștii cotroceniști (nu contează cine doarme acolo!) s-au repezit să arunce cu bani de contribuabil român la chinez, în castronul cu orez, ca să primească niște prescuri mai sfințite la viitoarea împărtășanie.
    Cât de idiot să fii, să nu relizezi că, într-o orânduire malign comunistă, platitudinile unui sas despre anticomunism trebuie șterse? Mie nu mi se pare nicio pierdere la operă. La cât e de tălâmb Klaus, sunt sigură că habar n-avea ce (i) se scrisese în carte, așa că ăia care plâng acum în pumni sunt sclavii scribi care s-au înjugat să-l facă și scriitor.

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Știrea aia inițială era că cică tipărirea a fost făcută pe banii lu alde Țomping. Deci, ca atare, au scos și ei ce-au crezut de cuviință că face bine la poporul chinez.

      Reply
  2. Mi Argo

    va faceti ca nu intelegeti gesturile elementare de politete politica… pai daca ei tiparesc iohannisme (cu trasfer de tehnologie), inseamna ca si noi am tiparit, tiparim si vom tipari xijinping, maozedung, kungfu, qicong si alti madeinchina (la pret de dumping).

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Noi cred că ne mulțumim cu niște containere de marfă. Nu contează ce. Ieftin și bun să fie.

      Reply
  3. Mi Argo

    pas-cu-pas? asa au mers cei care l-au votat pe Ioha acum doi ani prin ploaie si frig. deh, diaspora care nu-l vroia pe pontac. uite-asa au stat la cozile imense, pas-cu-pas. e ceva chinezesc in asta, nu-i asa?

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Mai mult ca sigur că e ceva chinezesc, că alde Ponta și Dragnea nici acum n-au înțeles cum mama naibii au putut să piardă atît de prostește.

      Reply
  4. klaus

    Dacă-i chinezesc e mult! Și ieftin!

    Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.