Conu Frans față cu reacțiunea

Trimis pesemne de Mița Merkel să vază ce-i cu pocniturile din piață la adresa justiției de pe la noi, conu Frans a reușit un adevărat tur de forță, împușcînd singur într-o zi mai mulți iepuri decît toată armata de vînători aduși de Țiriac la Balc. Iar la final, notițele cu spusele fiecăruia dintre cei cu care a stat de vorbă, în timp ce stătea cu ochii pe ceas de parcă lăsase avionul pe avarii, arătau cam așa:

Klaus Iohannis (mim ratat, recalificat la locul de muncă): „Eu îmi apăr sărăcia și nevoile și neamul…

Liviu Dragnea (prinț moștenitor și consort al României): „Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu-știu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; A intrat la o idee? Fandacsia e gata; ei ! Și după aia, din fandacsie cade în ipohondrie.

Laura Codruța Koveși (imaginea unei noi mărci de pastă de dinți cu aromă de usturoi) : „Într-o zi mi-ai dăruit o PORTOCALĂ, Eram doi copii și-aveam o PORTOCALĂ. Lumea toată ne părea o PORTOCALĂ, Soarele era și el  o PORTOCALĂ

Călin Popescu-Tăriceanu (om cu capul pe umeri – umerii lui Dragnea): „ Cine iubește și lasă, Dumnezeu să-i dea pedeapsă, tîrîișu’ șarpelui și pasu’ gîndacului, vîjîitu’ vîntului, pulberea pămîntului...„

Viorica Vasilica Dăncilă (dernier-premier) : „ Avem în fruntea noastră un fiu al ţării, cel mai iubit şi cel mai ascultat, ce-n lume pînă în depărtarea zării, e preţuit de oameni şi stimat.

Iordache, Nicolicea & Nicolae (tampoane folosite ale justiției): “Dorele, fii atent cum se face: roteşti şi dai cu ascuţit. Dorele, ia mai fă mă o dată: țzzzzz!”

Tudorel Toader (Zorro în mizerie cruntă):  „Ptiu! drace, iaca ce s-au ales de muncuşoara mea de toată vara. Asta n-am păţit-o de când m-a făcut mama… ‘tu-i maţele aerului! Ei, ei! Amu ce-i de făcut? ‘Tu-i-aş descântecul celui cu blagoslovenia, că pocit a mai fost la gură. Să-mi bag genunchiul în vâjoiul cui ştiu eu. Da’, la sărăciea în care mă găsesc, pule-mi trebuiesc mie?„

E greu de presupus ce se va înțelege din tot acest ghiveci dar un lucru e sigur. Indiferent de cum se va sfîrși tevatura de la noi, Angela merge mai departe.

2 Comments

  1. dede cati

    Călin Popescu-Tăriceanu (om cu capul pe umeri – umerii lui Dragnea):, sa inteleg de-aici ca dragnea are umeri?? Daca nu are cap, la ce-i folosesc umerii??

    Reply
    1. krantz (Post author)

      Are dragă și umeri. Că altfel n-ar avea justiția pe ce să-și pună cracii.

      Reply

Nu că zic da' vreau să spun că

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.